СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Дигитализация и законодателство в строителството
 Facebook

Дигитализация и законодателство в строителството13.02.2020 / 09:30 - CityBuild.bg

Това са акцентите в съпътстващата програма на Архитектурно-строителната седмица.

 

 

Представяне на съвременни архитектурни продукти и системи, дигитализацията в бранша и законодателната рамка. Тези теми ще бъдат част от акцентите на съпътстващата програма на изложение Архитектурно-строителна седмица. Юбилейното 20-о издание на бизнес форума ще събере над 200 български и чуждестранни компании от 25 до 28 февруари в Интер Експо Център в София. Четирите изложбени дни ще предложат динамична съпътстваща програма, в която активно ще се включат водещите браншови организации и компаниите директни изложители.

 

От 25 до 27 февруари Камарата на архитектите в България организира три кръгли маси, които ще се проведат с участието на Камарата на строителите в България и Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране. Основният им фокус е дигитализацията в строителния сектор, Законът за устройството на територията (ЗУТ) и законодателството, засягащо бранша. През последния ден от изложението КАБ ще проведе и Управителния си съвет и паралелно ще организира представяне на съвременни архитектурни проекти.

 

Специализирано събитие на 27 февруари организира Асоциацията на интериорните дизайнери в България.

 

 

Жилищни имоти и тенденции

 

През първия изложбен ден семинар-дискусия, организиран от Национална асоциация на строителните предприемачи, ще спре вниманието върху тенденциите на пазара на жилищните имоти, инфраструктурата, облика на жилищните квартали, проблемите при развитието на строителното предприемачество и др.

 

Българска асоциация за изолации в строителството ще проведе на 25 февруари семинара си, посветен на основните принципи в звукоизолацията.

 

 

Предимствата на продуктите и системите от последно поколение

 

Активно в съпътстващата програма на Архитектурно-строителна седмица се включват компаниите участници, сред които фирми от България, Турция, Италия, Германия, Румъния и др.

 

Широко ще бъде застъпен ОВИК секторът. Ще бъдат представени системи за индустриална и битова климатизация, нов модел противопожарна клапа и вентилационни отвори, съвременни решения за ОВК инсталации за офис и обществени сгради. Екологичността ще бъде акцент в презентацията „SaveEnergy SaveMoney SaveThePlanet с Energomonitor".

 

Много съпътстващи събития предстоят в сектор „Изолации". Компании ще ви запознаят с изискванията и предизвикателствата към фасадата през зимата, с анализа и решенията за регулиране на парата, херметичността и сградната хидроизолация, приложенията на железния силикат и природосъобразни и естетични решения за градска и паркова среда.

 

В презентацията си на 26 февруари от 14.00 в семинарната зона на зала 4 на Интер Експо Център специалистите от КНАУФ ще ви запознаят със системата за фасадна топлоизолация с каменна вата, която е негорима, екологична, добър изолатор, устойчива на натиск и стареене, непромокаема, паропропусклива и ограничава развитието на бактерии и задържането на прах.

 

 

В своя презентация специалистите от ВАС ПРО ще отговорят на въпроса „Защо метал?" по повод избора на подходящ материал за архитектурни екстериорни и интериорни решения. На 27 февруари от 15.00 часа в семинарната зона на зала 4 фирмата ще ви представи по-различни метални решения, невиждани досега. 

 

 

Широко международно присъствие и иновативни предложения в съчетание с богата съпътстваща програма ще предложи 20-ото юбилейно издание на Архитектурно-строителна седмица от 25 до 28 февруари в Интер Експо Център. За да посетите щандовете на участниците, за да се запознаете със стотиците брандове и за да присъствате на десетките съпътстващи събития, е достатъчно да се регистрирате за свободно посещение на www.buildingweek.bg.

 

 
още от Новини

още от София

още от Баш майстор