СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Дискусия „Пермадизайн” ще се проведе на 29 август в Walltopia
 Facebook

Дискусия „Пермадизайн” ще се проведе на 29 август в Walltopia15.08.2018 / 11:29 - CityBuild.bg

В нея ще участват архитекти, интериорни дизайнери и специалисти в областта на пермакултурата.

 

В дискусията „Пермадизайн” на 29 август от 18.30 часа в Walltopia (София Тех Парк, бул. Цариградско шосе 111) ще участват Камен Попов – ландшафтен архитект, арх. Симона Гергова, арх. Иван Боров, Михаела Царчинска - пермакултурен дизайнер и преподавател, Томи и Диана Мислиеви и др. Модератор е Димитър Събев - икономист и журналист, който фокусира изследванията си в пресечната точка на природа, пазар и култура, автор на множество статии в различни печатни издания, както и на две книги.

 

Наред с дискусията за пермакултурата в градска среда и извън града, в интериора и в градоустройството и за ползите от нея, в програмата на събитието е включен и архитектурен тур в сградата на Walltopia, на покрива на която е реализиран един такъв проект.

 

 

Пермакултурата (на английски: permaculture, от permanent agriculture или permanent culture), понякога наричана на български и вечноделие (съкратено от вечно земеделие), е приложна наука за дизайн на човешки местообитания и продуктивни земеделски системи, наподобяващи максимално естествените. Пермакултурата е съвкупност от методи за устойчив дизайн на земята. Тя се основава на екологични и биологични принципи, като използва повтарящи се природни модели (образци) за да максимизира ползите и да минимизира усилията. Целта ѝ е да създаде устойчиви, продуктивни системи, които задоволяват човешките нужди и хармонично интегрират хората и земята. Взима предвид екологичните процеси на растенията и животните, техните хранителни цикли, климатичните фактори.


Нуждите на обитателите от храна, енергия, подслон и инфраструктура се удовлетворяват от изпитани технологии. Елементите в системата се разглеждат заедно с взаимодействията помежду им, като продуктите на един елемент са ресурс за друг. В типична пермакултурна система работата е сведена до минимум, отпадъците са превърнати в ресурси, продуктивността и добивите са увеличени и околната среда е възстановена. Пермакултурните принципи могат да бъдат прилагани във всякаква среда и мащаб – от градски жилищни комплекси до селски къщи, от малки ферми до големи региони.

 

Подробности за участие в дискусията - тук.

 

 
още от Новини

още от АРТ