СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
В 14-дневен срок фирмите в Шумен трябва да възстановят пропадналите пътни участъци
 Facebook

В 14-дневен срок фирмите в Шумен трябва да възстановят пропадналите пътни участъци18.05.2017 / 18:00 - citybuild.bg

Те се появиха по време на рехабилитация на канализационната мрежа и съпътстващата водопроводна мрежа.

 

Кметът на община Шумен Любомир Христов даде 14-дневен срок на фирмите от ОБЕДИНЕНИЕ „АКВА БИЛД ШУМЕН", ДЗЗД, гр. София, да отстранят дефектите по уличната мрежа, появили се при извършване на строителните дейности при изпълнението на обект „Рехабилитация и разширение на канализационната мрежа и съпътстващата водопроводна мрежа за град Шумен – етап 2" по ОП Околна среда 2007-2013 г. Комисия, в състава на която бяха поканени и представители на строителните фирми от обединението, е констатирала наличието на пропадания и нарушения на пътната настилка.

 

Резултатите от проверката са описани в поредното писмо, изпратено на 17 май до Георги Станилов, управител на „СТАНИЛОВ" ЕООД и представляващ обединението ОБЕДИНЕНИЕ „АКВА БИЛД ШУМЕН". В него е приложен и констативният протокол, в който са посочени пропадания, пропуквания на асфалта и улягане около ревизионни шахти по улиците „Университетска", „Ален мак", „Поп Андрей", бул. „Симеон Велики" и др. Представен е и снимков материал.

 

Дефектите трябва да бъдат отстранени в срок от 14 работни дни от датата на получаване на писмото. В текста се посочва още, че трябва да бъде извършено и спешно обезопасяване на участъците със силно пропаднали пътни настилки. От общинската администрация уведомяват изпълнителите, че ако дефектите не бъдат отстранени в указания срок, Община Шумен ще възложи изпълнението на дейностите на друго юридическо лице, а направените разходи ще бъдат търсени от изпълнителите на строителството по Воден цикъл – Лот 2.

 

 
още от Новини

още от Страната