СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
900 доброволци ще обновяват столичния зоопарк
 Facebook

900 доброволци ще обновяват столичния зоопарк11.09.2019 / 14:25 - CityBuild.bg

Инициативата цели да подобри условията за живот на обитателите и да създаде нови пространства за отдих за посетителите.

 

На 14 септември (събота) на територията на Зоологическа градина София предстои да се проведе мащабна доброволческа кампания с участието на 900 служители на компанията Telus International Europe, заедно с техни близки и приятели. Кампанията се организира за седма поредна година в България в рамките на благотворителната инициатива „TELUS Ден на подкрепа" (TELUS Days of Giving) - ежегодна доброволческа инициатива, която се провежда във всяка локация по света, в която TELUS оперира.

 

В рамките на доброволческия ден ще бъдат сглобени и лакирани 20 специализирани дървени хранилки за тревопасни животни, ще бъдат подменени настилките на около 3 беседки, които също ще бъдат ремонтирани. Доброволците ще реновират съществуващи пейки и ще сглобят нови. Ключови места в Зоопарка ще бъдат обновени (като двете зони за отдих в зона "Мечки"), ще бъде обновена зоната с лятната сцена, а също така ще бъдат боядисани стотици метри дървени и метални огради.

 

 

За да могат доброволците да изпълнят своята мисия, в събота достъпът до следните зони в Зоопарка ще бъде ограничен: сектор "Птици" - папагали, хищни и фазанови птици; сектор "Тревопасни животни" - благороден елен, виетнамски петнист елен, ватус, зебра, гривест козирог, антилопа дик-дик, муфлон, камила, благороден елен, американски бизони (частично); външни заграждения на представителите на сем. Котки - ягуар, пума, леопард, рис; зона "Мечки" (частично); около лятната сцена на Зоопарка.

 

 
още от Новини

още от София

още от Любопитно