СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Доброволци обновиха междублоково пространство в р. ”Северен” в Пловдив
 Facebook

Доброволци обновиха междублоково пространство в р. ”Северен” в Пловдив14.08.2020 / 18:10 - CityBuild.bg

Жители, експерти и активисти поставиха тенис маса, баскетболен кош, футболни врати и кошчета за отпадъци.

 

Беше извършено почистване, озеленяване и боядисване на пейки и прилежащи части от детската площадка. Обновяването на тази зона е отличен пример за това, че най-добрите резултати се получават, когато граждани и експерти работят заедно.

 

 

Активистите от сдружение "БГ Бъди активен" осигуриха координиране на дейностите, ангажиране на технически експерти и доброволци, както и на финансова подкрепа в размер на 1000 лв. "Благодарим на доброволците, които помагаха, и на инициаторите, които кандидатстваха и ни дадоха възможност да направим този съвместен проект. Вярвам, че това е пътят, по който може да се развие силно гражданското общество", сподели Гергана Ангелова от сдружението - "Надявам се чрез този пример повече хора да бъдат готови да поемат отговорност да променят средата, в която живеят".

 

 

_Място Кършияка е създадено през последните няколко месеца с труда на десетки доброволци, живеещи наблизо, като част от дейностите на сдружение "БГ Бъди активен" за облагородяване на градски пространства, обединени под името _Място България. Процесът започна през юни, когато  група ентусиасти кандидатства по конкурс от инициативата с награден фонд за облагородяване на градско пространство. Младите хора биват избрани заради готовността им да участват в създаването и поддържането на зоната.

 

 

Дейностите по пространството се извършиха в партньорство с Община Пловдив, район „Северен".

 

 
още от Новини

още от Любопитно