СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Договори за над 43 млн. лева по ПРСР получиха 15 български общини
 Facebook

Договори за над 43 млн. лева по ПРСР получиха 15 български общини19.09.2017 / 15:27 - citybuild.bg

Проектите ще бъдат изпълнени по подмярка „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“.

 

На церемония в Министерски съвет премиерът Бойко Борисов, министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов и изпълнителният директор на Държавен фонд „Земеделие" Живко Живков връчиха първите сключени договори по подмярка 7.2. Кметовете на 15 общини получиха подписани договори с общ размер на одобрената субсидия от над 43 млн. лева.„Имам една молба към вас - да си направите чисти, публични, ясни обществените поръчки. Целият контрол е при вас - бъдете много внимателни, за да няма после разследвания по телевизиите и вестниците", обърна се към кметовете премиерът Бойко Борисов. И добави: „Всичко отива директно при хората - това са читалища, училища, детски градини, водоснабдяване, пътища. Тук сте кметове от всички партии и колкото сте по-бързи и ефективни, толкова работата ви ще бъде по-видима".


Министър Порожанов припомни, че първият прием по подмярка 7.2 беше с бюджет от 341 млн. евро. Заради правилото да се одобряват всички договори с равни точки вероятно сумата ще нарасне до 380-390 млн. евро. Очакванията са подписването да бъде финализирано в рамките на 2-3 месеца. След това с активна комуникация с Националното сдружение на общините в Република България ще бъде отворен втори прием за целия остатъчен бюджет по подмярката. На церемонията в Министерски съвет договори получиха кметовете на общините Кнежа, Златарица, Вълчедръм, Средец, Вършец, Павликени, Долна баня, Хисаря, Дряново, Балчик, Велики Преслав, Угърчин, Лясковец, Белица и Нови пазар. По подмярка 7.2 до момента са одобрени 63 проекта на стойност близо 80 млн. лева. От тях:

  • За пътища по 9 проекта се осигуряват над 45 млн. лева.
  • За улици по 9 проекта - над 15 млн. лева.
  • За училища - 3 проекта за над 3,5 млн. лева
  • За детски градини - 3 проекта за близо 3 млн. лева
  • За културни дейности - 39 проекта за над 12,650 млн. лева.

 

 
още от Новини

още от Страната