СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Инж. Дончо Атанасов ще е отговорник в АПИ по сигнала на БСП
 Facebook

Инж. Дончо Атанасов ще е отговорник в АПИ по сигнала на БСП06.11.2018 / 17:21 - CityBuild.bg

Партията иска независима техническа експертиза на АМ "Тракия", "Хемус", "Струма" и "Марица", както и на първокласни пътища като Околовръстното в София.

 

Депутатът Елена Йончева поясни, че повод за искането е катастрофата край Своге и установяването на некачествено строителство на пътния участък там. "В българското общество съществува убеждението, че голям процент от обществените поръчки за магистрали вместо да се дадат за тях, се връща към властта. За да обезпечим реален, безпристрастен резултат на направената експертиза, настояваме тя да бъде направена в независима европейска лицензирана лаборатория. Исканата от нас експертиза по никакъв начин не дискредитира българските строители - напротив, това е единственият начин българските строители - професионалисти да бъдат защитени", каза тя.

 

Председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура" инж. Светослав Гласов възложи със заповед на инж. Дончо Атанасов да предприеме всички необходими действия, свързани с внесеното от депутати от БСП искане за извършване на полеви изпитвания на настилката на участъци от републиканските пътища. На инж. Атанасов е възложена цялостната организация и координация на работата по сигнала.

 

Инж. Атанасов е определен за отговорник, тъй като освен член на УС на АПИ с ресор поддържане на републиканската пътна мрежа, той е дългогодишен служител на пътната администрация, казаха от Агенцията. На различни позиции през годините е участвал в изграждането и поддържането на републиканските пътища. В периода 2008-2009 г. инж. Атанасов е директор на дирекция „Оперативен контрол и управление на риска", от ноември 2013 г. е член на УС на АПИ, а от декември 2016 г. до 26 юни 2018 г. е председател на УС на АПИ.

 

 
още от Новини

още от Страната