СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Ще довършват шумоизолиращата стена към летището в кв. Сарафово в Бургас
 Facebook

Ще довършват шумоизолиращата стена към летището в кв. Сарафово в Бургас17.01.2020 / 14:27 - CityBuild.bg

Това стана ясно на обществено обсъждане на проектобюджета на града за 2020 г.

 

Детската градина в бургаския квартал Сарафово ще бъде цялостно санирана. Ремонтните дейности по въвеждане на мерките по енергийна ефективност в детското заведение трябва да бъдат завършени през май. Предстои да бъде изготвен проект за пристройка към местното училище, както и ремонт на класните стаи по общинската програма "Първокласно начало". Зам.-кметът по култура Диана Саватева покани читалищното настоятелство да разработи проект за ремонт.

 

Тази година ще бъде изграден буферен резервоар, който ще реши проблема с наводненията в най-ниската част на квартала - ул. "Лазурна", ул. "Морски изгрев" и част от ул. "Манастирска". Продължават дейностите по втория етап от укрепването на свлачището южно от квартал Сарафово, както и монтиране на останалата част от шумоизолиращата стена между квартала и летището. Ще бъде завършена и последната средна част на велоалеята до "Сарафово" и ще бъде монтирано осветлението по нея.

 

 

Една от основните улици на квартала - "Брацигово", ще бъде ремонтирана, като се обсъждат два варианта за нея - тя да стане изцяло пешеходна или с еднопосочно движение за автомобили, а останалата й част да бъде с тротоари. Ще продължи изграждането на паркоместа по другата ключова улица "Ангел Димитров". Работи се и по проектиране за изграждане на осветление по улиците "Албатрос" и "Манастирска".

 

Зам.-кметът Красимир Стойчев обясни, че до април в Сарафово ще имат нови контейнери за отпадъци и нова система за сметопочистване. Жителите на квартала споделиха, че имат нужда от още паркоместа, тротоари, пътни знаци и улично осветление в квартала. Общественото обсъждане на проектобюджета на Община Бургас продължава днес в 18.00 часа в Културен център "Морско казино".

 

 
още от Новини

още от Страната