СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Дупките по ул. "Цар Иван Шишман" са запълнени с павета от "Софийска вода"
 Facebook

Дупките по ул. "Цар Иван Шишман" са запълнени с павета от "Софийска вода"12.03.2018 / 11:29 - CityBuild.bg

Причината била, че през студените месеци не работят асфалтовите бази.

 

През уикенда mysofia.bg публикува снимки с коментар, че дупки по асфалтираната част на столичната улица са запълнени с павета. Това беше причината да потърсим за коментар специалист от район "Средец". Според главния инженер на района Милен Дянков след авариен ремонт дупките са запълнени с павета от "Софийска вода" временно заради неработещите асфалтови бази и предстои дружеството да възложи асфалтирането им.

 

Снимка: mysofia.bg

 

Както е известно, на ул. "Цар Иван Шишман" и на ул. "6-и септември" предстои ремонт на ВиК мрежата във връзка с цялостната реконструкция на ул. "Граф Игнатиев", която е част от зона 2 на централна градска част. Затова двете улици не са подадени като предложение за текущ ремонт към Столична община. Дупките на този етап се запълват временно.

 

В изпълнение на програмата на СО, район "Средец" предлага на зам.-кмета с направление "Транспорт и транспортни комуникации" план за текущ ремонт на улични и тротоарни настилки за 2018 г. (вижте тук). Планът е направен на база на установеното от експертите на района състояние на уличните и тротоарните настилки, като е съобразен и с постъпилите искания и сигнали на гражданите.

 

През 2018 г. за текущ ремонт на вътрешноквартални улици на територията на район "Средец" от СО е планирана общата сума от 599 762 лв с ДДС. Като приоритет за основен ремонт на територията остава улица "Иван Вазов", която не е включена в предложената програма. С писмо от СО районът е уведомен, че предстои реконструкция на инженерната инфраструктура и подмяна на сградните отклонения и след приключването на СМР ще бъде извършен цялостен ремонт на тротоарната настилка и пътното платно. След реализацията на инвестиционното намерение, предвид изключително лошото състояние на настилките по улицата, от район "Средец" са изискали от СО ул. "Иван Вазов" да бъде включена допълнително в програмата и приоритетно ремонтирана.

 

 

Иначе в София текущите ремонтни работи започнаха със затопляне на времето. Извършва се фрезоване и ремонт на неравности по пътните платна на улици и булеварди. Над 25 екипа изпълняват текущ ремонт на територията на Столична община. Строителните екипи работят приоритетно по трасетата, по които се движи градски транспорт, и основни улици в районите.

 

Текущи ремонти се извършват в участъци по бул. ”Христо Ботев”, бул. ”Сливница”, ул. ”Кракра”, ул. ”Димитър Пешев”, ул. "Суходолска”, бул. ”Данаил Николаев”, ул. ”Гюешево”, ул. ”Цар Симеон”, бул. „Ломско шосе“ и др.

 

 

Ема Димитрова

 

 
още от Новини

още от София