СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
"Дворецът" в Балчик ще покаже как се опазва културното наследство
 Facebook

"Дворецът" в Балчик ще покаже как се опазва културното наследство03.01.2019 / 11:30 - CityBuild.bg

Това ще стане на пленер в рамките на нов международен проект.

 

"Дворецът" в Балчик ще демонстрира как се възстановява и опазва културното наследство. Към инициативата, която продължава дългогодишното партньорство между културния център и Училището по стъкларство и дизайн в чешкия град Валашске Мезиржичи, се присъединяват Националният археологически институт с музей при БАН и Галерията за визуално изкуство в Галац, Румъния.

 

В рамките на проекта "От древността до съвременността - материали, технологии, опазване на културното наследство" младите дизайнери от Чехия ще почерпят вдъхновение на пленер сред архитектурните забележителности в "Двореца". В архитектурно-парковия комплекс предстои да бъдат почистени и реставрирани питоси, кръстове, паметни плочи и други архитектурни елементи. Чешките ученици ще могат да видят богатите колекции от антично стъкло в Националния археологически институт с музей и да научат повече за древните технологии. Галерията в Галац ще даде на младите творци модерен поглед към практиката на визуалните изкуства.

 

Събитията в проекта с финансова подкрепа по европейската програма "Еразъм+" ще привличат творци и публика до 2020 година.

 

 
още от Новини

още от АРТ