СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
В двумесечен срок сградата на бившия х-л „Соколица” в Смолян трябва да бъде възстановена
 Facebook

В двумесечен срок сградата на бившия х-л „Соколица” в Смолян трябва да бъде възстановена13.07.2017 / 13:26 - citybuild.bg

На 9 срещу 10 юли падна част от покрива.

 

Комисия от дирекция „Устройство на територията и общинска собственост” извърши оглед на неработещият хотел „Соколица”, собственост на Мария Шукерова, синдик на „Соколица-Смолян” ЕАД. След огледа комисията състави Констативен протокол и предлага кметът на община Смолян да издаде заповед, като задължи собственика в двумесечен срок да извърши възстановяване, поправяне и заздравяване на сградата, като се премахне компрометираната част и се възстанови покривната конструкция. Собственикът се задължава при извършване на ремонтните дейности да спазва общите правила на Закона за устройство на територията и нормативните актове по неговото прилагане. Задължават се собствениците на имота при поправяне и заздравяване на сградата да предприемат мерки относно обезопасяване на имота.

 

 

При неизпълнение на дадените предписания, община Смолян ще приложи разпоредбите на чл.21 от Наредбата за принудително изпълнение на заповеди за премахване, ремонтиране, преобразуване, заздравяване, обезопасяване, хигиенизиране и естетизиране на строежи или части от тях от органите на община Смолян. Констативният протокол е изпратен на синдика, а сградата е обезопасена с лента.

 

 
още от Новини

още от Страната