СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Държавата ще финансира изграждането на нови физкултурни салони за две габровски училища
 Facebook

Държавата ще финансира изграждането на нови физкултурни салони за две габровски училища07.08.2020 / 11:00 - CityBuild.bg

ОУ „Неофит Рилски“ и ПТГ „Д-р Никола Василиади“ са част учебните заведения в страната, които ще имат нови физкултурни салони

 

Инвестицията е осигурена от държавния бюджет.

 

 

През февруари тази година със свое постановление Министерски съвет одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на младежта и спорта за 2020 г. в размер до 25 млн. лева, които са предназначени за изграждане и оборудване на физкултурни салони в българските училища, сред които са и двете габровски.

 

 

Училищата, в които ще бъдат изградени и оборудвани физкултурни салони, са включени в списък, одобрен от министъра на образованието и науката. Основните критерии, по които са избрани тези училища са най-вече брой на ученици, които нямат условия за практикуване на часове по физическо възпитание и спорт в училище.

 

 

Под внимание е взето и дали има възможност за изграждане на физкултурен салон на територията на училището.

 

 

Списъкът е от 50 училища, от които 39 са общински и 11 държавни.

 

 

Целта на подкрепата е създаване на съвременна и подходяща база, позволяваща практикуването на широк кръг от спортове, популяризираща физическото възпитание и спорта, насърчаваща личностното развитие и реализацията, подпомагаща дейностите, насочени към понижаване на дела на преждевременно напусналите образователната система и към създаването на навици и умения в подрастващите да спортуват от ранна ученическа възраст.

 

 
още от Новини

още от Страната