СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
40 екипа предлагат идеи за централна градска част на София
 Facebook

40 екипа предлагат идеи за централна градска част на София10.12.2013 / 13:00 - citybuild.bg

Проектите са качени на сайта на НАГ. От 16 до 20 декември ще има обществени обсъждания, като паралелно ще тече и журирането.

 

40 екипа се надпреварват по 4-те лота в конкурса за нова визия на центъра, обявен от Столичната община. Първата зона включва Орлов мост, Перловската река и бул. "Христо и Евлоги Георгиеви". За нея се конкурират 14 визии. Във втората влизат улици като "Граф Игнатиев", пл. "Славейков" и др. Подадените идеи са 7. 12 проекта се борят за третата зона, която включва Градската градина, пл. "Александър I", бул. "Цар Освободител" и др. 7 са кандидатите за последната зона, в която са градина "Кристал", площадът пред парламента и др. 

 

 

Зоните са включени в интегрирания план на София. Отличените визии ще бъдат реализирани с европейско финансиране през новия програмен период 2014-2020 г. През януари ще са ясни победителите, обясни главният архитект на София Петър Диков.

 

Обществените обсъждания на представените проекти за прединвестиционно обемно-устройствено проучване и решение за съответните зони са организирани от НАГ.  Проектите са за създаване на проектна готовност за кандидатстване на Столична община по ОПРР за периода 2014-2020 година.

 

 

 
още от Новини

още от София