СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Експертен съвет ще обсъжда балнеолечение в Централна баня в София
 Facebook

Експертен съвет ще обсъжда балнеолечение в Централна баня в София18.02.2019 / 14:30 - CityBuild.bg

Разговорът ще бъде на база анализ за дебита на водата и финансовите разчети.

 

В "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ вчера Малина Едрева, председател на групата на политическа партия ГЕРБ в Столичен общински съвет, Виргиния Захариева, психотерапевт, и Иво Анев, мениджър в туризма и експерт по термални води, разговаряха за бъдещето на втората част на сградата на Софийска минерална баня.

 

 

Малина Едрева съобщи, че преди Столичният общински съвет да вземе решение, ще се проведе експертен разговор на база поръчан от общината анализ за дебита на водата, инвестиционната възможност и финансовите разчети.

 

По думите на Виргиния Захариева при приемането на решението за Централната баня трябва да се вземе предвид мнението на обществеността. "Такова обсъждане беше проведено във фоайето на Банята, обаче нито протокол, нито видеозапис е публикуван на сайта на Общината. Това обсъждане показва ясно настроенията на хората, че те подкрепят идеята в сградата да има баня, СПА. Не е направено допитване и не е добре да се скача на ниво експертен съвет", посочи тя.

 

Експертът по термалните води Иво Анев обясни, че, според последното изследване от 20 декември 2018 г. водата не е намаляла. "Има един сондаж. Има и един каптаж. Водата идва от тези две места. Каптажът е от 50-години на миналия век, а сондажът датира горе-долу от същото време." Той беше категоричен, че водата не се губи. "Тя отива някъде другаде. Разговарях с бившия главен архитект г-н Диков и той каза, че метрото няма дренаж. Съответно няма къде да изтича тази вода покрай метрото, но тя може да влиза в подпочвените води. Това е напълно възможно, но дори да е само 12 л в секунда това, това е напълно достатъчно за обслужването и на питейните нужди, и на абсолютно всичко", обобщи той. Интервю с него по темата може да прочетете тук.

 

 
още от Новини

още от София