СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Екстериор интериорно
 Facebook

Екстериор интериорно10.06.2019 / 14:22 - CityBuild.bg

Начупеният покрив на малки сегменти и прозорци в спа комплекса в Словения дава впечатляваща визия и естествена светлина.

 

 

TERMALIJA FAMILY WELLNESS се намира в град Podčetrtek. Екипът на студио Enota приключва обновяването миналата година, като разширява пространството около съществуващия балнеологичен център, прави сграда по периферията и нов покрив на басейна. За проекта разкказа по време на Международния архитектурен форум SHARE Sofia 2019 арх. Деан Лах.

 

За да не се прекъсне връзката с гората и за да се впише като форма, цвят и мащаб с околните сгради, новият покрив е начупена клъстерна структура с много естествена светлина. Сложната геометрия дава якост, което позволява цялото пространство на басейна да бъде покрито почти без опори. По този начин новият покрив сякаш „плува" над басейна. Възможността за пълно отваряне на всички фасадни стъклени повърхности позволява на гостите безпроблемно да преминават навън. Въпреки размерите и пространството, което заема, новият покрив действа като голям сенник.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
още от Новини

още от АРТ