СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Енергийна ефективност на сградите е темата на семинар
 Facebook

Енергийна ефективност на сградите е темата на семинар10.05.2018 / 09:36 - CityBuild.bg

Той ще се проведе на 15 май във Френския институт в България.

 

Енергийната ефективност на сградите е от основно значение, когато знаем, че сградите заемат първо място по енергийно потребление, изпреварвайки транспорта. Сградният фонд включва не само промишлените обекти, но и домакинствата и търговските обекти. Общините имат ключова роля със своето пряко управление на обществения сграден фонд (офиси, басейни, училища и др.) и стимулите, които въвеждат, за да насърчат предприятията и гражданите, на нивото на отделния жител, да инвестират в подобряването на енергийната ефективност на частния сграден фонд.


Остарелият сграден фонд и преобладаващите многофамилни жилищни сгради в България, които са в основата на големия брой жилища с лоши енергийни характеристики, предлагат добри възможности за подобрения с икономии на енергия, надвишаващи трийсет процента. Новите технологии позволяват оптимизиране на потреблението за електроуредите, увеличаване на топлинната инертност на сградите, а най-новото поколение изолационни материали - ограничаване на загубите на топлина. Икономии, които представляват осезаем принос към икономическата конкурентоспособност, борбата с енергийната несигурност и затоплянето на климата, като най-евтината и най-чиста енергия остава тази, която не се консумира.


Семинарът, посветен на подобряването на енергийната ефективност на обществените сгради и жилищата, ще се проведе на 15 май във Френския институт в България*. Н.П. Ерик Льобедел, посланик на Франция в България, ще произнесе реч на откриването на семинара.

 

Трима френски експерти ще вземат участие в семинара, за да обяснят, от една страна, термичното сертифициране на сградите, което благоприятства икономията на енергия, и от друга страна, ще представят ролята на местните агенции за енергията и климата, както и една програма за енергийна ефективност по местен модел в полза на етажните съсобствености.

 

Семинарът ще даде възможност на двете общини лауреати от издание 2017 на конкурса "Еко община" да представят инвестициите и добрите практики, които прилагат, както и да споделят опита, който са придобили от учебното си посещение във Франция.

 

Заредете предварителната програма в PDF формат.

*Участието е възможно само срещу покана от организатора на семинара

 

 
още от Новини

още от Баш майстор