СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Фандъкова поиска възстановяване на настилки на Ларгото
 Facebook

Фандъкова поиска възстановяване на настилки на Ларгото13.03.2018 / 14:14 - CityBuild.bg

Днес "Спаси София" публикува снимки на счупени плочки и извадени павета.

 

"Във връзка с констатираните нарушения на настилки и строителни дейности в обхвата на античния комплекс „Сердика“ (Ларгото) съм поискала от министъра на културата в най-кратки срокове да предприеме действия за възстановяването им. Министерство на културата е възложител на обекта и той до момента не е предаден на Столична община за управление. Столична община ще приеме комплекса на Ларгото само ако той е в добро състояние и са отстранени всички дефекти", казва Йорданка Фандъкова на своята фейсбук страница.

 

 

 

 

"Счупени и паднали плочки, извадени павета, счупени стъкла, разпадащи се клоцове и неработещо от месеци осветление са логичният резултат от проект, сбъркан из основи. За съжаление проблемите не са само на горното ниво, но и под куполите - същите, които вместо да са символ на пространството, са неосветена досадна преграда за малкото осмелили се да минат през площада.


При положение, че обектът е с 10 годишна гаранция, питаме и Министерство на културата, което е възложител по договора, колко пъти и дали въобще някой е изисквал нейното активиране? Питаме и дали са наложени 20-те % неустойка за некачествено строителство или и това си е останала просто досадна подробност в договора? При такъв огромен обем и нужда от ремонти в София и при сравнително ограничен ресурс, да се позволява некачествено строителство е престъпно. Ако дори нови обекти се разпадат няколко години след откриването им, градът ни не просто няма да догони най-добрите примери, а ще продължи да изостава", казват от "Спаси София".

 

Припомняме, че през май 2016г. беше извършена втора поправка на "Антична Сердика" - в рамките на месец след официалното откриване. Преди това се появи теч по някои от колоните.

 

 
още от Новини

още от София

още от Избрано