СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
"Фасада на годината" презентира български обекти в Европа Life Challenge 66
 Facebook

"Фасада на годината" презентира български обекти в Европа Life Challenge 6617.04.2019 / 11:28 - CityBuild.bg

Одобрените фасади ще участват в престижния международен конкурс на "Баумит".

 

Конкурсът „Фасада на годината"

 

Конкурсът на "Баумит" - „Фасада на годината", се провежда за 16-ти път, а основният му акцент е поставен върху последните тенденции във фасадните решения. Основан през 2002 г., още от самото си начало, той привлича силно интереса на творците, а подадените кандидатури на фасади за участие досега са над 900. Заедно с положителната статистика, „Фасада на годината" е и единственият по рода си конкурс, в който финално 6-те номинирани на местно ниво обекти от всяка категория са класирани за участие и в международното издание на конкурса в Европа Life Challenge 66. "Баумит" дава възможност финалистите от „Фасада на годината" в България автоматично да бъдат класирани за участие и на международно ниво в Life Challenge 66. 

 

 

Кратка информация за условия и категории за участие

 

Фасадата винаги е била във фокуса на компанията, тъй като тя изобразява голяма част от инфраструктурата на даден град. Архитектурата на фасадите се превръща в един от символите, чрез които посетителите и жителите на всеки град носят спомените си за него. Важността на фасадите за хората е една от причините те да бъдат толкова важна част от историята и развитието на "Баумит".   

 

В предстоящото издание на „Фасада на годината" могат да участват обекти, завършени през изминалите две години (2018 и 2019г.). Друго важно условие за участие е, че 66% от площта на фасадата на кандидатите трябва да е изпълнена с материали на "Баумит". Категориите, в които може да се кандидатства в конкурса са:

 

§  Еднофамилни къщи - ново строителство

§  Жилищни сгради - ново строителство

§  Нежилищни сгради - нови строителство

§  Термично саниране

§  Реновиране на исторически сгради

 

През октомври професионално жури, съставено от изявени представители на строителния бранш, ще определи победителите в конкурса, като за всяка категория от „Фасада на годината 2018-2019" ще има по 3 награди. Освен това първите 6 обекта от всяка категория ще бъдат класирани за международното издание на конкурса Life Challengе, заедно с фасадите на други 26 държави, в които "Баумит" присъства.

 

Европейският Life Challenge 66

 

В изминалото издание на Европейската фасада на годината за 2018 участваха 325 кандидатури от 27 държави. Най-добрите сред тях бяха избрани и наградени в Братислава, Словакия. В портфолиото с класирани за финалния вот на журито проекти беше и българската фасада в категория „Еднофамилни къщи" - „Къща 14" на ул. "Голяма могила" 100а в София на арх. Лорита Панова. Големият победител беше испанският проект „Collective Housing and health center" на архитекти от фирма Bonell I Gil & Peris + Toral.

 

 

Предстоящото издание на Life Challenge 66 ще се състои през юни 2020 г. във Валенсия, Испания. Всяка страна, в която "Баумит" разполага с местна база и офис, има възможността да представи своите впечатляващи проекти на фасади пред международна публика. България, като една от 27-те локации на компанията, кани своите архитекти, строители и предприемачи да подадат заявленията си за участие и да станат част от „Фасада на годината", доближавайки се една стъпка по-близо до участие в престижния Life Challenge 66.

 

Конкурсът Life Challenge 66 - име, разкриващо, че 66% от фасадната площ на кандидатурите трябва да бъде проектирана и изпълнена с материали "Баумит", има няколко награди за своите победители. Отличените във всяка категория си тръгват със сума от € 6.600, а големият носител на приза Life Challenge 66 за 2020г.  ще се радва на сумата от € 9.900.

 

Всички обекти, класирани за участие в международния конкурс Баумит Life Challenge 66, ще бъдат публикувани в специално международно издание Баумит Life Challenge 66 за 2020 г. Изданието е с тираж от 5 000 екземпляра и се разпространява в цяла Европа, предоставяйки още една възможност за популяризиране на българските обекти на европейския пазар.

 

"Баумит интернационал" е създадена през 1988 г. Компанията е водещ производител на топлоизолационни системи в цяла Европа с над 40 млн. м2 на година и на трето място по производство на сухи строителни смеси. Групата е ситуирана и има дъщерни дружества в 26 европейски държави и в Китай. "Баумит" притежава 35 производствени предприятия за сухи строителни смеси и 11 за пастообразни продукти. Служителите във всички предприятия наброяват 3350 души.

 

Пълните условия за участие, подаване на формуляри и споразумение за участие във „Фасада на годината" може да намерите тук: http://fs.baumit.bg/en/page/conditions.

 

 
още от Новини

още от Баш майстор