СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Фасади като екрани
 Facebook

Фасади като екрани29.04.2020 / 10:28 - CityBuild.bg

След като седмици наред кината в цяла Европа са затворени, в Берлин, Париж и други градове се появиха нови форми на прожекции - може да гледате от терасата си.

 

 

Берлинско семейство се обръща към местно кино за съдействие, а оттам веднага се отзовават. Така квартална гола фасада във вътрешен двор се превръща в екран, като хората могат да гледат безплатно филм от терасата си, докато вечерят с чаша любимо питие, завити с одеала.

 

 

Берлин е пълен с голи стени на къщи, върху които могат да се показват филми по начин, който за разлика от собствения ви екран може да създаде общностно изживяване. Звукът на този етап не е перфектен, но пък има възможност за субтитри или пък за неми филми. Но най-важното е, че се създава усещане за общност и един специфично очарование в градската среда, която наблюдавате, стоейки в уютния си дом.

 

 

По подобен начин се случват нещата и в Париж - екипът зад местно кино решава, че щом зрителите не могат да отидат в киното, киното ще отиде при зрителите, и дори пита местната общност какви филми би искала да гледа в рамките на инициативата.

 

 

 
още от Новини

още от АРТ

още от EuroBuild

още от Любопитно