СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
До 23 февруари се събират кандидатури за "Архитектон"
 Facebook

До 23 февруари се събират кандидатури за "Архитектон"17.01.2018 / 11:37 - CityBuild.bg

Националната награда ще бъде връчена на 17 март от 18.30 часа в Централен дом на архитекта в София.

 

Връчването на наградата “Архитектон” е част от международното събитие “Балкански архитектурен форум”, в което ще вземе участие и арх. Томас Воние – Президент на Международния съюз на архитектите.

 

 

Националната награда за архитектура „АРХИТЕКТОН" е учредена от Управителния съвет на Съюза на архитектите в България през 2014 година по повод 50-годишнината от създаването на САБ. Тя се присъжда всяка година за значителни постижения в областта на архитектурата на тържествена церемония през втората половина на март. Носителят на наградата се определя чрез конкурс.

 

Националната награда се присъжда на български или чуждестранен автор, реализирал архитектурни проекти, представени в конкурса за наградата, на територията на страната или извън нея, но под нейна юрисдикция, или на които собственик и/или възложител е българската държава или български физически и юридически лица. Носители на наградата могат да бъдат физически лица, притежаващи авторски права. Отличието може да се връчва и при съавторство.

 

Наградата съдържа материален и морален израз: материалният е пластика, изработена по проект на проф. Валентин Старчев, грамота и парична сума от 2 000 (две хиляди) лева. Моралното съдържание се изразява във високата професионална оценка и популяризация на автора-чрез средствата на САБ и спонсорите и чрез периодиката на МСА и САЕ/АСЕ. Средствата за наградата се обезпечават от специално учреден фонд към САБ, от ежегодния бюджет на Съюза, от спонсори и дарения.

 

Носителят на наградата се определя от жури, което се определя от УС на САБ по критерии според вида на участващите проекти, след представяне на материалите за конкурса. Всички проекти, участващи в конкурса, се представят в изложба в ЦДА, както и по друг подходящ начин. Всички участници в конкурса получават грамота.

 

Още подробности - тук.

 

 
още от Новини

още от АРТ