СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Филиалът на Столичния куклен театър е ремонтиран с продукти на "Кнауф"
 Facebook

Филиалът на Столичния куклен театър е ремонтиран с продукти на "Кнауф"08.11.2019 / 10:44 - CityBuild.bg

Те подобряват акустиката в залата и пречистват въздуха в помещението.

 

 

Около половин милион лева е стойността на ремонта на Филиала на Столичния куклен театър с инвеститор Министерството на културата. В обновения салон има 130 места с тапицирани сгъваеми седалки и пространство за инвалидни колички. Освен салонът и сцената, във филиала на ул. "Янко Сакъзов" 19 се ремонтират гримьорни, фоайе, сервизни помещения, тоалетни, включително и за хора с увреждания. Изградена е платформа за декорите. Монтирани са ново осветление в салона и коридорите, инсталации и настилки. Главен изпълнител е „Ифра Холдинг" АД, а акустик е инж. Иво Христев.

 

 

За да се подобри акустиката в залата и редуцира ехото, стените и таваните са изпълнени по системи на „Кнауф България" със специалните гипсови перфорирани плоскости. Патентованият гипскартон Cleaneo Akustik, използван в предстенните обшивки и окачените тавани на  реновирания Столичен куклен театър, е произведен в България. Чрез отворите в повърхността си тези плоскости поглъщат и разсейват част от звуковите вълни, освен това съдържат зеолит в ядрото си и пречистват въздуха в помещението. 

 

 

Направено е дизайнерско оформяне на окачени тавани и стенни обшивки. Те са с квадратна, кръгла или правоъгълна перфорация.

 

 

В театъра са монтирани преградни стени по система W112 и предстенни обшивки с гипскартонените плоскости Knauf, които вече имат Екологична продуктова декларация.

 

 

За филиала на театъра са използвани още шахтови стени W628 и гладки тавани D112 (система, изградена на метална конструкция от CD метални профили на две нива, която може да се комбинира с различни видове облицовка според изискванията на тавана).

 

Снимки: Кнауф 

 

Театърът вече има планове за допълнителни дейности като школа за деца, провеждане на уъркшопи за артистите и търсене на нови форми в изкуството. Планира се следващата година да се направи ремонт и на работилниците, където се създават куклите и декорите.

 

 
още от Новини

още от Баш майстор