СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
На финала е третият етап от реконструкцията на Северния парк
 Facebook

На финала е третият етап от реконструкцията на Северния парк13.11.2018 / 16:25 - CityBuild.bg

Той включва изграждане на поливна система,  осветление и канализация, две детски площадки, спортна площадка и голяма площадка за разходка на кучета.

 

На финала е третият етап от реконструкцията на Северния парк. Дейностите са на стойност около 1,5 млн. лв., които генерирани от приватизацията на „Общинска банка”. Кметът на район „Надежда" вече е кандидатствал за финансиране за обновяване и на частта от парка, включваща възвишенията с прилежащите алеи и мостчета. Запазва се цялата архитектура на зелената система, изграждат се цветни рингове, суха река и кътове за отдих. Очаква се цялостната реконструкция да приключи до края на следващата година. С реконструкцията на парковите площи при централния вход преди две години и изпълнението на двата нови етапа от тази година обновените паркови площи в Северния парк стават 140 декара

 

През тази година бе реализиран първият етап от парк „Въртопо" в район „Младост", продължава реконструкцията на Борисовата градина с изграждането на Розариума и полагането на нови настилки,  реконструиран бе входът на Южния парк откъм бул. „Гоце Делчев" и в момента се работи по настилките. Преди седмица приключи и реконструкцията на градината на последната спирка на трамвай 5 в „Княжево".

 

В момента се изпълняват и строителни дейности в Западния парк, припомни столичният кмет Фандъкова. Изгражда се Вик- системата, предстои да започне изграждането на осветлението, а през следващата година ще се изпълняват настилките. Кметът посочи, че има известно забавяне в строителните дейности и очаква изпълнителят да навакса през следващите месеци и да спази сроковете.

 

През следващата година продължава следващият етап на Северния парк, новият  етап на  парка във „Възраждане", изграждане на нови алеи в Борисовата градина, парк „Дружба".

 

 
още от Новини

още от София