СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
С над 125 млн. лв. ще се финансира интегрираният градски транспорт в столицата
 Facebook

С над 125 млн. лв. ще се финансира интегрираният градски транспорт в столицата14.02.2018 / 15:00 - CityBuild.bg

Проектът цели насърчаване ползването на електротранспорта.

 

С над 125 млн. лв. ще се финансира развитието на интегрирания градски транспорт в София. Проектът включва рехабилитация на трамвайни линии, доставка на нови трамвайни мотриси и надграждане на интелигентната система за управление на трафика и съществуващата система за информация на пътниците в реално време.

 

Правителството прие решение, с което възлага на ръководителя на Управляващия орган на Оперативна програма ,.Региони в растеж“ в МРРБ да подпише договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ на Столична община. Той е на стойност 125 485 941 лв., като безвъзмездните европейски средства са 107 333 495 лв., а останалата част от сумата е съфинансиране със собствени средства на Столична община.

 

Предстои да започнат дейностите по няколко трамвайни отсечки. Припомняме, че капиталовата програма на общината включва реконструкция на трамваен релсов път по бул. "БЪЛГАРИЯ"- етап 2, на релсов път по ул. "ГРАФ ИГНАТИЕВ", на трамвайна линия по ул."КАМЕНОДЕЛСКА" от мост "Изида" до ухо "Орландовци" и реконструкция на трамвайна линия по бул. "ЦАР БОРИС III" от ухо "Княжево" до ухо "Съдебна палата".

 

Ще бъдат купени и 13 нископодови, съчленени трамвайни мотриси. Проектът цели насърчаване ползването на електротранспорта, като по този начин ще допринесе за решаване на проблемите в столицата, свързани с увеличаващия се трафик през деня, нарастващите задръствания, ниската скорост на придвижване, пътнотранспортни произшествия, високи концентрации на въглероден диоксид и други вредни емисии, шум и т.н.

 

Информация от направление "Транспорт и транспортни комуникации" към Столична община":

 

 

 

 

Столичната община ще изгради три големи паркинга. Единият от тях ще е в района на Централна гара, другият - около сградата на Българското национално радио (БНР), а третият – в кв. "Люлин". Това обяви пред Би Ти Ви зам.-кметът на София с ресор транспорт Евгени Крусев. Той уточни, че по паркинга до БНР се работи и той скоро ще бъде пуснат. Съоръжението ще бъде свързано с намиращата се в непосредствена близост метростанция на Националния стадион "Васил Левски". Другите два паркинга тепърва трябва да почнат да се изграждат.

 

Крусев обясни още, че започва разглеждането на предложенията за разширяване на местата за платено паркиране в районите "Оборище", "Възраждане", "Красно село" и горната част на "Лозенец". Новите зелени зони може да принудят хората да търсят друго място за паркиране и именно заради това ще бъдат построени паркингите. Зам.-кметът обаче не уточни дали те ще бъдат платени.

 

 
още от Новини

още от София

още от Избрано