СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Фирмата, правила сондажите по „Струма”, е сред кандидатите за трасето
 Facebook

Фирмата, правила сондажите по „Струма”, е сред кандидатите за трасето13.02.2019 / 14:23 - CityBuild.bg

„Пътпроект-2000” ще бъде глобена. Ще има наказани и горски служители.

 

7 км временни пътища са проправени в гората, без /по информация на фирмата/ да е уведомена държавата. Около 2700 метра стари пътища са преминати отново с булдозер и са направени 3800 метра нови пътища. Има 13 сондажа и 300 метра път в земеделски земи, показа проверка на Югозападното държавно предприятие. Работено е повече от месец, без служителите на горското да санкционират нарушителите.

 

 

Вчера от фирмата, реализирала идейния проект за строителството на отсечка от магистрала „Струма", заявиха, че са правили временни пътища и сондажи в Кресненското дефиле по своя инициатива и за своя сметка. Според АПИ двете задачи, които от пътната агенция са възложили на фирмата, не предполагат строително-монтажни работи по трасето. Едната е актуализацията на парцеларния план, а втората - да се разделят количествените сметки.

 

Според bTV конкурсът за ИДЕЕН ПРОЕКТ е обявен седмица след като „Пътпроект-2000" започва да прави сондажи на терена. Притеснително е и че фирмата в консорциум с други е подала оферта и КАНДИДАТСТВА за изпълнител на техническия проект за строителството на лота, а вече от известно време работи около трасето. Според члена на УС на АПИ инж. Дончо Атанасов изработването и актуализацията на парцеларните планове и идейните проекти са работа, по които избраният изпълнител няма как да бъде облагодетелстван. „Когато започне да работи тръжната комисия, тя ще прецени има ли конфликт на интереси или не", каза той.

 

 
още от Новини

още от Страната

още от Избрано