СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Две фирми обжалват избора на изпълнител на тол системата
 Facebook

Две фирми обжалват избора на изпълнител на тол системата20.10.2017 / 11:18 - citybuild.bg

Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

 

Министърът коментира, че след запознаване с жалбите, държавата ще пледира за бързо произнасяне на институциите и компетентните органи, най-вече Комисията за защита на конкуренцията, и за да се избегне ново забавяне на процедурата, ще бъде поискано предварително изпълнение на договора с фирмата - изпълнител. Припомняме, че КОНСОРЦИУМ „КАПШ ТРАФИК СОЛЮШЪНС" бе определен за изпълнител на обществената поръчка за проектиране, изграждане и въвеждане на електронна система за събиране на таксите за ползване на републиканската пътна мрежа.

 

„Знаем какъв риск поемаме, но нямаме нито ден за губене", беше категоричен регионалният министър и допълни, че за пет месеца нещата по тол системата са придвижени почти до необратим край, а екипът е готов да направи всичко необходимо да изпълни поетия ангажимент от следващата година системата да бъде въведена.

 

Министърът обясни още, че с част от приходите от тол такси ще се финансира доизграждането на автомагистрала „Хемус" след 2020-та година. „При това за довършването на последните 50 километра от аутобана разходите могат да бъдат редуцирани до не повече от 500 млн.лв.", подчерта още Нанков.

 

 
още от Новини

още от Страната