СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
30 фотографии показват морските фарове у нас
 Facebook

30 фотографии показват морските фарове у нас11.09.2019 / 10:40 - CityBuild.bg

Изложбата е открита в Културен център "Морско казино" в Бургас.

 

В серията "Морски фарове" авторът Владимир Спасов прави "портрети" на изчезващите морски навигационни светлини от Ахтопол до Шабла, където се намира най-старият български фар. Включени са още фарът на Маслен нос, който наподобява средновековна крепост и приличащият на летяща чиния фар в Каварна. Част от фаровете са във военни поделения, а един от тях се намира в резиденция Евксиноград. Има и такива, до които се стига по вода, какъвто е фарът на остров Света Анастасия до Бургас.

 

Поради навлизането на съвременните технологии и сателитната навигация тези светлини са обречени на изчезване. Целта на автора е да документира морските фарове за следващите поколения.

 

Серията "Морски фарове" е публикувана в списание "National Geographic България" през януари 2016 г. Фотографиите може да видите до 20 септември.

 

Владимир Спасов е роден през 1968 година в София. Завършва през 1991 година ТУ София - магистър по телекомуникационни технологии. Изучава съвременно фотографско изкуство при Ивайло Стоянов, а по-късно през 2014 година участва в майсторския клас на Ивайло Стоянов. Владимир Спасов е член на "Bulgarian Photography Now" - платформа за съвременна българска фотография.

 

 
още от Новини

още от АРТ