СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Фотоконкурс събра любими места на България в интерактивна карта
 Facebook

Фотоконкурс събра любими места на България в интерактивна карта17.12.2020 / 10:28 - CityBuild.bg

Той беше организиран по повод 25-години от създаването на ЕСРИ България и Световния ден на Географските информационни системи (ГИС).

 

Над 1 600 снимки на забележителни кътчета от цяла България станаха част от конкурса "Любими места на картата на България". В рамките на месец любители и професионални фотографи имаха възможност да се докоснат до ГИС технологията и да представят свои авторски кадри на красива България. С всички фотографии, отговарящи на условията за участие, беше създадена интерактивна карта на най-любимите и впечатляващи кътчета на България.

 

 

Картата позволява на всеки да разгледа виртуално красива България, заснета през обективите на над 250-те участници в конкурса. Тя отразява красиви природни и туристически забележителности, както и български занаяти от различни краища на страната. А ето и кои са кадрите и техните автори, които заеха челните позиции в конкурса:

 

I-во място: Владислав Чанев със снимка на Полско-скакавишки водопад, с.Полска скакавица, Община Кюстендил

 

 

II-ро място: Елена Божкова със снимка "Там, където времето е спряло", Синеморец, плаж Велека

 

 

III-то място: Борислав Узунов със снимка Параклис "Св. Йоан Летни", на един от хълмовете над Язовир Пчелина

 

 

Организаторите връчиха и две специални награди на Неси Арнауд за снимката "Божията милувка" на манастир "Св. Иван Рилски" и на Георги Раев за снимка "Below the peak" на вр. Мальовица в Рила.

 

Конкурсът "Любими места на картата на България" се организира в партньорство с National Geographic България и Фотопавилион. Той е продължение на мисията на ЕСРИ България да развива и популяризира използването на геопространствени технологии в различни сфери у нас. Конкурсът се организира по повод отбелязването на Световния ден на Географските информационни системи на 18 ноември, чийто официален организатор за страната е ЕСРИ България, и който вече повече от 20 години е основна трибуна за споделяне и обмяна на опит, за представяне на новостите в сферата на геопространствените технологии.

 

 
още от Новини

още от Любопитно