СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Фотоволтаични прозорци и дървени фасадни профили – на едно изложение
 Facebook

Фотоволтаични прозорци и дървени фасадни профили – на едно изложение17.02.2020 / 11:26 - CityBuild.bg

Архитектурно-строителна седмица събира над 200 компании от целия строителен сектор.

 

Екологичност, технологичност, стил, иновативност и внимание към детайла. За да се впише в динамичното ни ежедневие, тенденциите и клиентските нагласи, всяка новопостроена трябва да е съобразена с тези характеристики. За покриване на високите изисквания над 200 компании от целия строителен бранш ще се съберат от 25 до 28 февруари. Поводът e бизнес изложението Архитектурно-строителна седмица, на което ще представят най-новите си и иновативни продукти.

 

 

Някои произвеждат електричество, а други спират куршум

 

Прозорци, които произвеждат електричество. Това не е продукт, който ще видим в далечното бъдеще, а съществува и ще ни бъде представено на изложението. Фотоволтаиците се вграждат като стандартно стъкло и улавят слънчевата светлина, превръщайки я в електричество, състоят се от няколко пласта, осигуряващи топло- и звукоизолация и внасят естествена светлина. Продуктът се самоизплаща и може да се монтира на всяка сграда.

 

 

Прозорци за пасивни сгради ще видите на Архитектурно-строителната седмица. Те са от многослойно дърво и с високи шумо- и топлоизолационни качества. Напълно скритите обкови ги превръщат в подходящ избор за нискоенергийни и пасивни сгради, реставрация по пасивен способ и др.

 

Прозорец за плосък покрив дава възможност да се стъпва върху него благодарение на подсилената структура и нехлъзгащото се покритие. Технологични и с много функции са алуминиеви профилни системи на друга фирма. Съчетаващи функционалност, технологичност и внимание към детайла, някои имат скрит обков и защита при влизане с взлом.

 

Тук е моментът да споменем за стъклата за защита от огнестрелно оръжие. Създадени по специална технология, те са предпочитани за остъкляване на банки, офиси, музеи и др.

 

Елeгaнтнocт и ĸoмфopт дава изолираната система за врати и прозорци ЅlіmLіnе 38 на Reynaers. Зa oтвapянe навън и навътре тънкият cтoмaнeн дизaйн e отлично peшeниe зa cъвpeмeннa apxитeĸтypa и oбнoвявaнe нa пpoзopци cъc cтoмaнeн пpoфил пpи зaпaзвaнe нa opигинaлния дизaйн. След поставянето на прозореца той трябва да бъде изолиран.

 

 

Технология за уплътняването на закрито и открито, за ремонт и строителство с иновативни ленти ще видите на изложението. С термопластично лепило от двете страни, те са подходящи за всеки сезон и позволяват както лесно поставяне върху рамки на прозорци, така и директно залепване без грунд върху гладки повърхности и минерални основи.   

 

Вратата говори за характера на помещението

 

Тази година производителят на врати за дома и индустрията Hörmann ще покаже на посетителите си част от нов продуктов асортимент. Фокусът при всички продукти за жилищното строителство ще бъде върху темите сигурност, топлоизолация, комфорт и дизайн.

 

 

Панорамно плъзгащите се врати са сред най-актуалните съвременни интериорни решения. Посетителите на Архитектурно-строителна седмица ще се насладят на Ні-Fіnіtу от Reynaers. Вратата, висока до три метра и половина и тeглo нa пaнeлa до 300 ĸг, е пpoeĸтиpaнa тaĸa, чe дa ce виждa пpeз нeя, но не и caмaтa тя. Bъншнaтa paмĸa мoжe дa бъдe вгpaдeнa в cтpyĸтypaтa нa cгpaдaтa, реализирайки мечтата за максимално остъкляване на помещението.

 

 

За стилно оформяне на интериора ще бъдат представена двойна преградна стена със структурно остъкляване. Тя има изчистена визия, висока степен на шумоизолация, структурно залепени стъкла към алуминиева конструкция и е подходяща за всеки офис.

 

Магнитна брава за интериорни стъклени врати е стилно решение за офиса и дома. Тя може да се положи в алуминиева или дървена каса. Продуктът има иновативен дизайн и революционен заключващ механизъм. За гарантиране на сигурността са представени ролетни щори и решетки, сред които е ролетна щора за вграждане и за търговски обекти. Благодарение на качествата си те едновременно повишават топлоизолацията и шумоизолацията, осигуряват сигурност и могат да бъдат включени към автоматизираните системи на smart-home.

 

Фасадата е лицето на сградата пред света

 

Фасадата е този елемент, който ни създава първото впечатление за всяка сграда. „Технопанел" спира вниманието върху фасадните сандвич панели TFACE S, стенните сандвич панели TFACE T и покривните TTOP. Сандвич панелите са съставени от слоеве (вътрешен и външен) поцинкована ламарина, защитена с полиестерно цветно покритие и изолационна сърцевина от пенополиуретан (PUR), минерална вата (МW) или пенополиизоцианурат (PIR).

 

 

Специалистите от „Кнауф„ ще ви запознаят със системата за фасадна топлоизолация с каменна вата, която е негорима, екологична, добър изолатор, устойчива на натиск и стареене, непромокаема, паропропусклива и ограничава развитието на бактерии и задържането на прах.

 

 

Теразид" ще покаже традиционните си хидроизолациионни материали (Aqua Cool, GT11, „Хидрозид", „Тераластик"), както и няколко нови продукта. Фирмата ще представи сертифицираната топлоизолационната система Terazid Bio Clima с всички фасадни мазилки, както и Micro Cem - водоустойчив продукт с голяма здравина, който дава възможност за различни декоративни ефекти за хоризонтални и вертикални повърхности в интериора и екстериора.

 

Micro Cem - иновативното циментово покритие от „Теразид

 

На Архитектурно-строителна седмица 2020 ще откриете иновативни керамични слънцезащити за фасади. Дизайнът им позволява различни приложения - за предпазване от слънчева светлина при стълбищни клетки и отвори, като пергола, балюстрада или преграда. Качествата на керамичните слънцезащити позволяват да се рециклират и осигуряват дълъг живот, устойчивост на цвета и самопочистващ ефект. Ще видите още стилни решения от алуминий фиброцимент, керамика и други, както и изцяло нови цветове и декори с визия от естествен камък.

 

Декоративни фасадни профили от композитно дърво ще бъдат показани на изложението. Продуктът е екологичен и може да се използва за стени, тавани и влажни помещения. Композитното дърво е от 75% рециклируеми суровини, а при необходимост от почистване е достатъчно да се използва само вода. За оформянето на екстериора можем да спрете вниманието си и на дистанционно управляемата пергола от алуминиеви ламели или на стъклените системи и външни алуминиеви щори.

 

 

Архитектурно-строителна седмица на площ от 10 000 кв.м ще ви даде възможност да се запознаете с още много иновативни продукти. А до тогава всеки може да направи регистрацията си за свободно посещение на www.buildingweek.bg.

 

Със съпътстваща програма може да се запознаете тук.

 

 
още от Новини

още от Баш майстор