СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Габрово, Стара Загора и Добрич – победители във фотоконкурса на МРРБ
 Facebook

Габрово, Стара Загора и Добрич – победители във фотоконкурса на МРРБ19.11.2019 / 10:31 - CityBuild.bg

Още 6 участници в инициативата ще бъдат отличени с поощрителни награди.

 

Снимки от Габрово, Стара Загора и Добрич са големите победители в инициативата „Покажи как обновяваме родното ти място“, част от образователно-патриотичната кампания на Министерството на регионалното развитие и благоустройството „Моят град е моята крепост“. В рамките на конкурса в периода от 4 август до края на септември в регионалното министерство бяха получени 190 снимки. Най-много бяха на обекти от градовете София, Благоевград, Пловдив, Ловеч, Стара Загора, Враца, Добрич, Монтана, Петрич, Габрово и Мездра. Фотографиите представят градски пространства, детски градини, училища, социални и обществени сгради, реновирани сгради на пожарни служби, детски площадки, паркове, санирани блокове, туристически обекти, културни събития и други, обновени с европейско финансиране по управляваните от МРРБ програми „Регионално развитие“ 2007-2013 г. и „Региони в растеж“ 2014-2020 г.

 

Първо място в инициативата печели Ярослав Чепурной за снимката си на новото градско кръгово кръстовище в Габрово, показваща как модерното лед осветление завладява града.

 

 

На второ място е снимката на Михаил Михалев, който представя обвения парк „Артилерийски“ в Стара Загора.

 

 

На трето място се класира фотография на парк „Св. Георги“ в Добрич на Драгомир Пеев. Снимките са част и от специална изложба в столичния електротранспорт, където са изложени кадри на реализирани проекти по европейските програми. Жителите и гостите на София могат да видят обектите „преди“ и „след“ обновяването им с европейското финансиране в 50-те тролейбуса, купени по проект „Интегриран Столичен градски транспорт“, финансиран по ОПРР.

 

Още 6 участници в инициативата ще бъдат отличени с поощрителни награди. Това са Вячеслав Попов от София, Карина Вутова от Мездра, Христина Топалилова от град Враца, Нели Митева от Ловеч, Станислав Терзиев от Петрич и Велизар Еремиев от Благоевград.

 

Целта на конкурса бе да се стимулират гражданите да покажат и популяризират проектите, финансирани със средства от ОПРР и чрез предходни проекти, реализирани по ръководени от МРРБ европрограми. Така всеки имаше възможност да подкрепи родния си град, като покаже на обществото как той се е променил. Най-добрите кадри и посланията към тях ще бъдат включени и в календар за 2020 година.

 

 
още от Новини

още от Любопитно