СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Garden Vision Residence
 Facebook

Garden Vision Residence08.11.2019 / 13:42 - CityBuild.bg

Проектът на „Арх Инженеринг" спечели в категория "Многофамилни жилищни сгради" в конкурса АРХ ИНОВА.

 

Благодарим на организаторите и респект към всички участници - има много добри проекти и затова сме два пъти по-благодарни за наградата за този проект, който сме работили с много любов и труд", казаха от „Арх Инженеринг" по време на церемонията по награждаването.  

 

Garden Vision Residence е с проектант „Арх Инженеринг" (арх. Гергана Саралиева и арх. Блага Кирова). Идеята на сградата произтича от локацията й в полите на планината Витоша. Вдъхновението за архитектурните решения е водено от зеленината, простора и спокойствието на околното пространство. Въпреки че сградата е многофамилна, със 7 апартамента, надделява впечатлението за индивидуална къща сред природата, в която всеки обитател може да усети стила и уюта на собствен дом.

 

 

Облицовката на сградата е много светла, а остъкляванията са големи и многобройни, което осигурява ефирност на силуета й на фона на планинския пейзаж.

 

 

Големият озеленен двор с много дървета и зелените покриви допринасят за лекотата и сливането на сградата с природата. Архитектурата е съвременна, със спокойни и ясни линии в изчистен стил.


 

Цялостният ефект от визията на сградата, използваните материали, обширният двор, богатата зеленина, светлите просторни помещения с красиви гледки и функционалните общи части, е един малък и спокоен оазис, който осигурява възможност за съвременен стил на обитаване за хора с отворено и модерно мислене.

 

 

Подходът за разпределението на всеки апартамент е индивидуален, с идеята всяко жилище да може да се възползва от специфичните предимства на изложението и височината си. В партерната част жилищата са максимално свързани с терена чрез просторни зелени тераси и широки отваряеми витрини. Имат директен поглед и връзка със зеления двор, а към улицата са отдръпнати навътре и отделени от нея с ограда от зеленина. Жилищата на следващите два етажа разполагат с обширна тераса, изпълняваща ролята на собствен двор, свързан чрез плъзгащи се витрини с дневната и столовата. Камината на източните апартаменти предлага възможност за почивка с лятно барбекю и чаша студено питие върху шезлонга на терасата, наслаждавайки се на чудесна гледка към София и планината. А вътрешните камини на всички апартаменти - усещане на уют и топлина сред снежната тишина на планината през зимата. На последния етаж е разположен пентхаус с прекрасна гледка във всички посоки и зелен покрив.

 

 

Сградата е разгърната към двора, което позволява всяко жилище да има изложения в три посоки и да не граничи странично с никой друг апартамент. Това допринася за усещането за собствен независим дом, което е допълнено от комфорта на съвместно обитаване. За целта са предвидени помещения за фитнес и за СПА, осветени естествено чрез собствен двор.

 

 

За да отговаря на съвременния динамичен стил на живот, сградата предвижда голям подземен гараж с капацитет 12 места, за всяко от които е предвидена възможност за зареждане на електромобили. Гаражът е достъпен чрез пътнически и автомобилен асансьор и в него е предвидено и помещение за мотори и велосипеди. До входа на сградата има помещение за скутери и детски колички, а самото фоайе е просторно и включва зона за почивка и изчакване и помещение за охрана.

 

 

Сградата е напълно топлизолирана с ефективна изолация под и над земята, а стъклопакетите са тройни с висококачествени стъкла, подбрани в зависимост от изложението на фасадата. Комфортът в жилищата е допълнен от предвиденото във всички помещения подово отопление. Обилните подпочвени води в района са превърнати от проблем в решение, като за целта е изградена цялостна хидроизолационна и дренажна система, включена към големи подземни резервоари. Така събраната вода ще се използва за поливни нужди, вкл. и за зеления покрив в сухите периоди, спестявайки огромни количества питейна вода. На покрива е предвидена фотоволтаична система за нуждите на общите части на сградата.

 

 

 

 

 
още от Новини

още от АРТ