СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
“Главболгарстрой” откри представителен офис в Брюксел
 Facebook

“Главболгарстрой” откри представителен офис в Брюксел10.12.2019 / 11:29 - CityBuild.bg

На официална церемония холдингът отбеляза и петдесетата си годишнина.

 

Представителният офис на "Главболгарстрой" се намира в центъра на европейския квартал на Брюксел, в сградата на „Билярд 40" на ул. Rue de la Science 15, точно до европейските институции. Откриването му съвпада със започването на новия петгодишен политически цикъл на европейските институции - с нов парламент, нова европейска комисия и нов председател на Съвета на ЕС. Освен за комуникация с по-широк кръг от заинтересовани страни, Холдингът ще разчита на новото си представителство и за достъп до идеи от европейската общност, модерни подходи и технологии в строителната индустрия. 

 

 

На специалната церемония присъстваха еврокомисарят Мария Габриел, евродепутати, дипломати, висши чиновници и браншовици. Членът на Надзорния съвет на "Главболгарстрой Холдинг" Калин Пешов каза, че компанията е създадена в годината, когато "Бийтълс" правят последния си концерт на покрива на сградата на "Епъл корпс", когато Нийл Армстронг стъпва на луната и когато "Конкорд" прави първия си полет. „За тези 50 години светът не спря да се променя, както и „Главболгарстрой". Вярвам, че стъпването ни в Брюксел е малка крачка в правилната посока на вклюване на компанията в големия диалог за бъдещето на Европа", отбеляза той.

 

 

Вашият сектор играе важно роля, генерирайки растеж и давайки отговор на икономическите, социални, енергийни и климатични предизвикателства", каза Мария Габриел, комисар за Иновации, научни изследвания, култура, образование и  младеж, насърчавайки бизнеса да използват всички инструменти, които Комисията дава на разположение. 

 

 

Кьетил Тонинг, председател на Европейската федерация на строителната индустрия, поздрави "Главболгарстрой" като основател на Българската строителна камара и член на Европейската федерация на строителната индустрия. „Компания, която има петдесетгодишна история, очевидно е била способна да посрещне много предизвикателства, и следователно се е научила да ги предвижда и постоянно да се адаптира", каза той.

 

 

„Главболгарстрой" отбеляза половин век опит, като събра служители и гости на специален празник. Те видяха ключови за развитието на компанията моменти от 1969 до днес чрез аудиовизуални материали, припомнящи изпълнението на емблематични проекти на територията на Централна и Източна Европа, Балканите, Африка, Централна и Северна Азия и Близкия Изток. Специален гост бе един от първите служители на компанията - Людмила Воробьова, която получи приз „Безценен кадър" като най-дългогодишния служител на „Главболгарстрой". Инж. Симеон Пешов, президент на „Главболгарстрой Холдинг" АД, бе награден от името на служителите на компанията.

 

 

За първи път бе излъчен кратък филм, базиран върху изминалите пет десетилетия и трансформацията на бизнес модела. 

 

Източник: "Главболгарстрой"

 

 
още от Новини

още от EuroBuild

още от Баш майстор