СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
"Главболгарстрой" ще проектира и строи Националната детска болница
 Facebook

"Главболгарстрой" ще проектира и строи Националната детска болница20.01.2020 / 09:30 - CityBuild.bg

Предвижда се тя да бъде изградена на мястото на недовършения корпус на клиниката по педиатрия в двора на Александровска болница.

 

Снимка: CityBuild.bg

 

В петък беше определен изпълнителят на обществена поръчка с предмет: „Избор на изпълнител за извършване на инженеринг (проектиране, строителство и авторски надзор) на Национална многопрофилна детска болница". Това е ДЗЗД „ДЕТСКО ЗДРАВЕ“ с участници в обединението "Главболгарстрой" АД, "ГБС – Пловдив" АД и "Главболгарстрой Интернешънал" АД. Оферираната от определения за изпълнител участник цена е в размер на 77 839 442 лева без ДДС.

 

Преди дни бяха отворени ценовите предложения и се разбра, че един от участниците в търга - "Трейс Груп Холд", е бил отстранен. Министерството на здравеопазването не посочи конкретна причина. Вторият, допуснат до последната фаза участник, беше обединението "Детска болница - София". То е консорциум между българската "Климатроник", мексиканската "Иновасионес Техникас Ен Симентасион СА ДЕ СВ" и испанската "Проес Консулторес". Тези кандидати са заявили обаче малко по-висока цена, а техническото им предложение е оценено доста по-ниско от това на ДЗЗД "Детско здраве".

 

Поръчката за проектиране и строителство на Националната детска болница беше обявена в началото на юли м.г. Предвижда се тя да бъде изградена на мястото на недовършения корпус на клиниката по педиатрия в двора на Александровска болница. Плановете на министерството предвиждат бъдещата болница да се простира на площ от 45 000 кв. м в два основни 11-етажни корпуса, шест триетажни и два сутерена и да разполага с 350-400 легла.

 

Лекари, родители, архитекти и инженери са против поръчката за довършване на изоставения преди десетилетия строеж.

 

 
още от Новини

още от София

още от Избрано