СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Главен канализационен клон I ще изграждат в столичния кв. „Кръстова вада-запад“
 Facebook

Главен канализационен клон I ще изграждат в столичния кв. „Кръстова вада-запад“18.04.2019 / 13:27 - CityBuild.bg

Първият етап трябва да е реализиран за 150 дни.

 

В неделя – 21 април, започва изграждането на първия етап от Главен канализационен клон I в кв. „Кръстова вада-запад“. Реализацията на проекта ще създаде условия за бъдещо поетапно изграждане на канализационна мрежа в квартала, за отводняване на част от района, както и за отводняване на пробива на бул. „Тодор Каблешков“ към бул. „Черни връх“, чието строителство ще стартира след завършване на отчуждителните процедури. Булевард „Тодор Каблешков“ е част от вътрешния ринг и изграждането му ще позволи извеждането на автомобилния трафик от центъра на столицата.

 

Стойността на обекта е 1,5 млн. лв., осигурени от ПУДООС и бюджета на Столична община. Изграждането на колектора ще се изпълнява по ул. „“Хенрих Ибсен“ /„Сребърна“/ и автомобилният трафик по улицата ще бъде затруднен. С цел да не се затваря изцяло движението по време на строителните дейности обектът ще се изпълнява поетапно.

 

817-те метра от първия етап на канализационния клон по ул. „Хенрих Ибсен“ /ул. „Сребърна“/ и ул. „Никола Крушкин-Чолака“, в участъка от бул. „Гоце Делчев“ до преливна шахта 1 в м. „Кръстова вада-запад“, ще се изградят на десет части.

 

 

За по-бързо придвижване Столична община препоръчва следните алтернативни маршрути: За ж.к. „Гоце Делчев“ – от бул. „Гоце Делчев“ към ул. „Костенски водопад“ и от там по ул. „Тодор Каблешков“; За ж.к. „Манастирски ливади“ – от ул. „Луи Айер“ през ул. „Тодор Каблешков“ към ул. „Костенски водопад“ – бул. „Гоце Делчев“ към бул. „П. Ю. Тодоров“; За кв. „Кръстова вада“ – по ул. „Козяк“ или по бул. „Черни връх“.

 

 

 
още от Новини

още от София