СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Студентска информация

Семинари и дискусии

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Главни архитекти ще обсъждат промени в Наредба 4 за инвестиционните проекти
 Facebook

Главни архитекти ще обсъждат промени в Наредба 4 за инвестиционните проекти19.06.2017 / 14:24 - citybuild.bg

Срещата ще се проведе на 21 юни от 13.00 часа в Централния дом на архитекта в София.

 

"Поради краткия срок (до 30 юни) за изготвяне на изменение на Наредба № 4 от 2001 г. за обхвата и съдържанието на инвестиционните проекти и заявеното от министър Николай Нанков желание за промяна на ЗУТ, ви каним на дискусия съгласно приложения по-долу дневен ред. Вашата помощ е от изключително важно значение и затова ви каним да вземете участие с конкретни предложения и идеи за основните цели, които трябва да постигнат тези нормативи", казва арх. Георги Бакалов - председател на УС на Съюза на архитектите в България. На срещата са поканени министърът на регионалното развитие, началникът на ДНСК, както и изпълнителният директор на НСОРБ.

 

ПРОГРАМА

 

1. Откриване от арх. Георги Бакалов - председател на УС на САБ.

 

2. „Планиране и инвестиционно проектиране - два елемента на един общ процес" - водещ - арх. Георги Бакалов.

 

3. Представяне на предложения за изменения на Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 4 от 2001 г. за обхвата и съдържанието на инвестиционните проекти, генерирани от главните архитекти на Общини и архитекти, работещи в общински администрации - водещ арх. Стояна Чавдарова.

 

4. Актуална информация за дейностите на работна група, назначена със Заповед № РД-02-14-372/15.05.2017 г. на министъра на регионалното развитие и благоустройството, която да подготвя наредба за изменение и допълнение на Наредба № 4 от 2001 г. за обхвата и съдържанието на инвестиционните  проекти  -  водещ - арх. Ваня Фурнаджиева.

 

5. Запознаване с електронното администриране на процедурите по разрешаване на строителството в Македония - водещ - арх. Стояна Чавдарова.

 

6. Дискусия по предложенията за изменение на наредбата, изказване на мнения и препоръки от участниците - водещ - арх. Стояна Чавдарова.

 

7. Проблеми и предизвикателства пред главните архитекти на общини - обсъждане на въпроси от анкета.

 

8. Обобщено представяне на резултатите от дискусията - водещи - арх. Стояна Чавдарова и арх. Ваня Фурнаджиева - генериране и гласуване на консенсусните  предложения.

 

Още подробности - тук.

 

 
още от Новини

още от София