СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
2020-та - годината на синята хармония
 Facebook

2020-та - годината на синята хармония20.12.2019 / 18:00 - Citybuild.bg

Български експерти определиха „синя хармония" за цвят, който ще властва в  българския интериорен дизайн и архитектурата през следващите 12 месеца.

 

Изборът на българските експерти бе потвърден в световен мащаб от Института „Пантон", който обяви същия нюанс за модния за следващата година цвят.

 

Екип от 18 интериорни дизайнери, колористи, архитекти, производители на бои, подови настилки, паркети, плочки, блогъри и артисти за съвременното градско изкуство се включиха в инициативата „Цвят на годината". Това е традиционна кампания на „Оргахим",  която се провежда за 5-ти път и дава професионален поглед към възможностите за работа с цветове.

 

 

"Цветовете са навсякъде около нас и в огромното разнообразие и възможности за избор, всички имаме нужда от ориентир", каза Емил Кунчев - маркетинг директор на „Оргахим". „Ние създаваме цветове, а хората, които като нас творят и мислят в цветове, са в най-различни професионални сфери - дават философията за модерен дом, за градски облик, за дрехи и лично пространство, за свободно време. С определянето на модерен за България тренд, искаме да  подпомогнем потребителите в избора им на бои, обзавеждане и материали за декорация. Оказа се, че нашият избор съвпада с водещите глобални тенденции за дизайн и мода в света", допълни още  Кунчев. 

 

 

Синьото на 2020-та година е изумителен цвят. Той е един от трите основни пигмента, от които се смесват почти всички останали цветове, дълбок и красив нюанс с невероятни възможности за комбиниране в интериора и екстериора. Изразява характер, смелост и увереност, носи силата на водата и ясното небе. Той е категоричен, но и адаптивен, като стабилен партньор в различни цветови комбинации и е чудесна основа или акцент в интериора. „Бих използвала „Синя хармония" като акцент на една стена в офис помещение, за да внесе баланс в емоциите и да въздейства мотивиращо и продуктивно. В домашен интериор бих експериментирала с този цвят в пространството за кулинарни подвизи и трапезарна част, отново като акцент на стена, а в по-смел вариант дори и в мебелите. За скандинавско излъчване в интериора, този цвят пасва в комбинация с натурален дървесен декор за пода, бяло и пастелни тонове за мебелите и текстилните елементи, а в средиземноморието отново срещаме синьо и бяло като основа, но с много лимонено жълто и свежо зелено в допълнение", обясни интериорния дизайнер Миглена Стумбова - участник в кампанията „Цвят на годината" на „Оргахим". 

 

 

Освен забележимо присъствие в света около нас, това е цветът на виртуалното пространство, на дигиталните новатори и авангардните технологии. Вижте браузъра си - цветът на глобалната мрежата също е променил нюанса си, за да внесе повече синя хармония, с усещането за спокойствие и свобода при пребиваването ни в интернет. 

 

Преди „Синя хармония", цветове на годината са били „Органик" зелено (2019), „Кадифена роза" (2018), „Тракийско злато" (2017) и „Нептун" (2016).

 

 
още от Новини

още от Баш майстор