СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Най-големият плаващ фотоволтаичен парк в света
 Facebook

Най-големият плаващ фотоволтаичен парк в света12.06.2017 / 16:40 - citybuild.bg

Инсталацията в резервоара Тенге в западен Сингапур включва многобройни соларни решения.

 

Недостигът на земя силно е ограничил въвеждането на соларната енергия в Сингапур. Плаващите соларни панели може да се окажат постижима алтернатива за града-държава, заобиколен от вода. Те биха могли да са 11% по-ефективни от соларните панели, поставени на ценната земя. Лидер в иновативните технологии предоставя критичноважни компоненти за забележителната едномегаватова плаваща слънчева фотоволтаична тестова платформа. Размерите й са 1 хектар или 1.5 футболни игрища. Генерираната енергия ще захранва националната електрическа мрежа, осигурявайки електричество на до 250 домакинства.

 

Инсталацията включва многобройни соларни решения от доставчици за проучване на експлоатационните качества и разходната ефективност на плаващите соларни платформи, например 100 kW от водещи на пазара соларни инвертори, един от няколкото системни интегратора за проекта. Те ще преобразуват постоянния ток, произведен в соларните панели, в променлив ток за употреба в електрическите мрежи. В допълнение, формован калъф ниско напрежение и миниатюрни прекъсвачи защитават електрическите вериги във водата.

 

 

В Сингапур - държава с площ от само 719 кв. км и население от 5.6 милиона, високото средногодишно количество на слънчево излъчване от около 1,500 kWh/кв.м прави слънчевата енергия привлекателен източник на възобновяема енергия. Плаващите соларни платформи ще се охлаждат по естествен начин от заобикалящата ги вода, което значително повишава ефективността на добиваната енергия. В едно проучване е установено, че естественият охлаждащ ефект на водата под соларните клетки ги прави до 11% по-ефективни от соларните панели, поставени на сушата. Като синергичен ефект, плаващата платформа помага да се намали изпаряването на ценната вода.  

 

 
още от Новини

още от Баш майстор

още от EuroBuild