СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Студентска информация

Семинари и дискусии

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Големият победител във “Фасада на годината 2016” е блок 10 в Нова Загора
 Facebook

Големият победител във “Фасада на годината 2016” е блок 10 в Нова Загора10.03.2017 / 14:33 - citybuild.bg

Днес в 12:00 часа стана ясно кой печели в конкурса на “Баумит”.

 

През целия конкурс бяхме свидетели на разнообразие от фасади, изработени с материалите на "Баумит". Зад всяка една от участничките стоят екипи от професионалисти - архитекти, строители и инвеститори, които премериха сили в 4-те етапа на конкурса. 

 

За 2016 г. с 332 гласа на публиката от общо 1100 победи блок 10 в Нова Загора, ж.к. Загоре. Проектант е арх. Събин Попов от фирма "Инж Проект" ООД, а инвеститор се явява Община Нова Загора по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Заявител и изпълнител в конкурса е фирма "Трейс Ямбол" АД, която е изолирала фасадата с Баумит интегрирана топлизолационна система.

 

 

 

На второ място със 325 гласа след първенеца се класира обект Sophie apartments в София, ул. Стара планина №23. Проектант на сребърната носителка е арх. Атанас Танков от фирма "Танков архитекти" ООД. Заявител и инвеститор в конкурса е BLD. Изпълнителят "Нивел" ООД се е доверил на Баумит топлоизолационна система Про с крайно покритие СиликатТоп К1,5.

 

 

 

На трето място с 231 гласа се класира Еднофамилна къща в Плевен, ул. Райски кът №3. Проектант е арх. Красимир Попов от фирма ПРОконсулт. Заявител и инвеститор е Веселин Василев, а изпълнител е СИМОНБАУ ЕООД. Фасадата е изпълнена с топлоизолационна система Баумит Стар с крайно покритие НанопорТоп К1,5.

 

 

 

"Радваме се на всеки глас на публиката, който показва, че хората не са равнодушни към красиво изпълнените и добре изолирани фасади, било то съвсем нови или санирани", казват от "Баумит България". Пред всички 31 фасади, участвали в конкурса през 2016 г., стои още едно предизвикателство. На 15 март ще заседава професионално жури, съставено от утвърдени български архитекти, което ще оценява сградите в съответните категории и ще определи кои фасади ще заминат на първи кръг от международния конкурс на Баумит LifeChallenge през 2018 г.

 

 
още от Новини

още от Баш майстор