СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Най-големият въжен парк в страната е във Вършец
 Facebook

Най-големият въжен парк в страната е във Вършец05.06.2018 / 13:29 - CityBuild.bg

В града откриха още две детски и една фитнес площадка в „Слънчевата градина“, фитнес площадка в парка до СБР „Свети Мина“ и скейтборд площадка до минералната чешма.

 

Въжената площадка разполага с 45 елемента с различна трудност. Тя е най-дългата в България. "Два часа са необходими на професионалист, за да мине целия маршрут. Има маршрути в три етапа, има и за малки деца. Всичко е направено ръчно, със швейцарски въжета", обясниха изпълнителните на проекта.

 

 

Съоръженията са реализирани в рамките на Проект „Рекреативните и спортни обекти като туристически потенциал за региона” с безвъзмездната финансовата помощ на Програмата за трансгранично сътрудничество Интеррег - ИПП България–Сърбия. Община Вършец е бенефициент и водещ партньор по проекта, а партньор от сръбска страна е Спортен център Пирот. Изпълнител на обектите у нас е „Джерамис Интернешънъл” ООД – гр. София.

 

Общата стойност на безвъзмездната финансова помощ за двата партньора е 588 460 евро, като проектният бюджет на община Вършец възлиза на 287 093 евро.

 

 
още от Новини

още от Любопитно

още от Страната