СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Голям участък от Асеновградско шосе в Пловдив ще бъде обновен до месец
 Facebook

Голям участък от Асеновградско шосе в Пловдив ще бъде обновен до месец17.08.2018 / 11:30 - CityBuild.bg

В район „Тракия" изцяло преасфалтирана е улица „Григор Божков".

 

Рехабилитацията на Асеновградско шосе в Пловдив обхваща източното платно на участъка от бул. „Цар Симеон“ до Мебелна къща.

 

 

Обектът се изпълнява с финансиране от бюджета на Община Пловдив. По време на ремонта отсечката ще бъде фрезована, а след това предстои полагането на два нови пласта асфалт. Предвижда се подмяна на дъждоприемните шахти и на бордюри. Освен това ще бъдат преасфалтирани и кръстовищата на Асеновградско шосе с булевардите „Освобождение“ и „Цар Симеон“. Участъкът не е затворен, създадена е временна организация на движението.

 

 

Вчера кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и кметът на „Тракия“ Костадин Димитров направиха инспекция на инфраструктурни обекти в района. Изцяло преасфалтирана вече е улица „Григор Божков”. По време на строително-ремонтните дейности на обекта, които започнаха преди три седмици, освен реконструкцията на пътя, е извършена още подмяна на бордюрите и дъждоприемните шахти. Пред блоковете са оформени паркоместа, изградени са нови тротоари, с което обликът на зона А-8 цялостно е променен.

 

По настояване на граждани по улицата са монтирани изкуствени неравности за намаляване на скоростта на автомобилите, обясни кметът на „Тракия” Костадин Димитров. От началото на тази година това е четвъртата обновена улица в район „Тракия”. Изцяло реконструирани бяха улиците пред блок 71-ви, пред блок 73-ти и пред училище „Димитър Матевски“.

 

 

 
още от Новини

още от Страната