СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Най-голямата „зелена“ фасада в Европа е в Германия
 Facebook

Най-голямата „зелена“ фасада в Европа е в Германия07.07.2020 / 13:26 - CityBuild.bg

Ingenhoven Architects покри офис сградата на Kö-Bogen II в Дюселдорф с 30 000 растения.

 

 

Фасадите на сградата с форма на трапец са изцяло покрити с жив плет от габър с обща дължина около 8 километра. От Ingenhoven Architects смятат, че това е най-голямата „зелена" фасада в Европа. Наред с офис блока, по-малка триъгълна сграда, покрита с публично достъпна поляна от площада, съдържа ресторанти и магазини.

 

 

 

Със своята концепция supergreen® архитектурното бюро следва цялостен подход за устойчиво и екологично развитие на градската среда. Дизайнът на проекта е вдъхновен от иновативното направление в архитектурата Land art, в което се търси органична връзка между архитектурния обект и природния ландшафт.

 

 

 

Зелената стена подобрява микроклимата, защитава сградата от летните горещини, съхранява влагата, осигурява шумоизолация, поглъща въглероден диоксид и спомага за съхраняването на биоразнообразието. Освен това живите плетове променят цвета си през годината и предлагат красива гледка в градската среда.

 

 

Покривите в комплекса Kö-Bogen II са снабдени с устройства за събиране на дъждовна вода, която се използва за поливане на растенията. Допълнително е предвидена дублираща система за водоснабдяване при продължително отсъствие на дъждове. Обслужващият персонал ще може да достига до растенията благодарение на система от скрити проходи.

 

 

 

 
още от Новини

още от EuroBuild

още от АРТ

още от Любопитно