СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Идеи за градината със Steinfix
 Facebook

Идеи за градината със Steinfix23.03.2020 / 10:21 - CityBuild.bg

Steinfix - оригинално решение за впечатляващ дизайн.

 

Модерната напоследък тенденция в  дизайна "максимален минимализъм" следва правилото "по-малкото е повече". Концепцията използва ефекта на  геометричните форми, а крайният резултат е ненатрапчиво, подчинено на симетрията и баланса, оформление. Предлагаме ви няколко идеи, с които да постигнете този модерен дизайн и в градината. Общото между тях е скритият бордюр Steinfix. Положен под настилката, ограничителният профил остава невидим за окото, но крайният резултат е гарантиран.

 

Създайте усещане за простор

 

Разкрийте потенциала на голямоформатните плочи с помощта на Steinfix. Комбинирайте завършващият PVC профил, за да избегнете визуалното "ограничение", което налагат традиционните бетонови бордюри. Не се тревожете за сигурността на застланата площ - Steinfix ще предпази плочите от разместване в периода на експлоатация.

 

 

Подчертайте пътеките и алеите в градината

 

Използвайте яркия контраст между зелената морава и настилката и пренесете фокуса в дизайна на градината върху пътеките и площадките. Плътното затревяване допълнително ще подчертае ефектната повърхност на настилката. Положен под тревата и настилката, профилът Steinfix подпомага дренажа на водата, като и тревата, и настилката остават защитени. Благодарение на Steinfix се наслаждавате на морава без кафяви петна по периферията и без пръст по настилката след дъжд.

 

 

Създайте интересни цветни акценти

 

Създайте цветни лехи или зелени площи с разчупени геометрични форми. Материалът и формата на Steinfix позволява да смените посоката на настилката и да оформите дъги, които може да декорирате с мулч, камъни, естествена трева или подходяща растителност.

 

 

Монтаж на Steinfix

 

Профилът Steinfix има предимство пред бетонните бордюри по отношение на монтажа. Тъй като не е необходимо замонолитване, са нужни само чук и ножица за рязане.

 

Стъпка 1: Оформяне на настилката

 

Монтирайте широката страна на профила с размер 50 мм под настилката. Използвайте страната с размер 25 мм под тревата или чакъла. Високата линия с размер 25 мм служи като разделител, който се позиционира между настилката и тревата/чакъла. Ако е необходимо да смените посоката или да оформите дъги, срежете профила. 

 

 

Стъпка 2: Фиксиране на профила 

 

Фиксирайте профила SteinFix с дължина 2 м с помощта на 6 клина, разположени на приблизително равно разстояние един от друг. При вибрирането на настилката профилът ще бъде укрепен допълнително чрез уплътняване на попадналия в кръглите отвори материал. Настланата и оформена с фиксиращ профил площ може веднага да се натоварва.

 

Вземете под внимание, че профилът е предназначен за случаи, в които настилката се полага върху предварително подготвена основа без допълнителни свързващи (залепващи) разтвори, както и при казуси, в които проектът трябва да бъде съобразен с ограничения във височината на основата и настилката.

 

Ако сме ви заинтригували, посетете www.semmelrock.bg. На уеб страницата ще откриете техническа информация за Steinfix, както и още много вдъхновяващи идеи за впечатляващ дизайн.

 

 
още от Новини

още от Баш майстор