СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Градинка на биоразнообразието направиха в Благоевград
 Facebook

Градинка на биоразнообразието направиха в Благоевград11.04.2019 / 15:21 - CityBuild.bg

ДГ „Синчец“ в града пък е с нова площадка по безопасност на движението.

 

„Карлсберг България“, Българско дружество за защита на птиците и Община Благоевград оформиха моделна градинка на Биоразнообразието. Тя се намира в парк в квартал „Еленово“, който бе обособен през 2016 година. На място бяха посадени 50 дървета от вида Офика. Бяха поставени и 15 поилки и 15 хранилки за птици. Облагородяването на парка в кв. „Еленово“ съвпада с кампанията, инициирана от кмета „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи“.

 

Офиката (Sorbus aucuparia) е многогодишно дърво, а височината му достига 15-16 метра. То е със сива и гладка кора, която при старите дървета се напуква слабо. Кореновата система на офиката е силно развита. Нарича се още Птицеловна брекиня.

 

 

Нова площадка по безопасност на движението посреща децата в ДГ „Синчец“ в Благоевград. Тя е изградена от служители на детското заведение, съвместно с представители на родителската общност и подкрепата на Община Благоевград. За оформянето на площадката са използвани специални бои за пътна маркировка, което е гаранция за устойчивостта на проекта във времето. На нея са обозначени в умален размер улици със съответната хоризонтална маркировка за преминаване на пешеходци и автомобили, кръстовища, кръгово движение и пътни знаци. Целта е чрез симулиране на реална пътна обстановка в защитена среда в двора на градината децата ще учат на практика правилата за движение по пътищата.

 

 

 
още от Новини

още от Любопитно