СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Хипермаркет във Варна в унисон с най-новите екологични стандарти
 Facebook

Хипермаркет във Варна в унисон с най-новите екологични стандарти18.01.2021 / 11:20 - CityBuild.bg

За реализирането на впечатляващия му дизайн архитектите се спряха на продуктовата серия TFACE ST на „Технопанел“.

 

 

Вече една година, с асортимент от близо 15 000 продукта, работи петият хипермаркет Kaufland във Варна. С инвестиция от 33 милиона лева и 90 нови работни места фирмата отвори през януари 2020-та най-модерния си обект, изграден според концепцията за удобство на потребителите, добра работна среда, в унисон с най-новите екологични стандарти и оборудван със системи, щадящи околната среда.  Хипермаркетът разполага с малко над 5200 кв.м застроена площ, от които близо 2900 кв.м са търговска площ. Паркингът включва близо 230 паркоместа.

 

 

Това е първият хипермаркет на Kaufland България в града и втори в страната с изцяло стъклена входна фасада, която позволява още по-голям достъп на естествена светлина във вътрешното пространство, а изрисувани продукти, влизащи в пазарска количка, допълват интересната визия на магазина. „Горди сме, когато си партнираме с изключително талантливи архитекти и допринасяме за тяхната история на успеха", казват от „Технопанел". В обекта е използвана продуктовата серия TFACE ST MW, 160 мм в цветове RAL 9002, 7016, 7035 и 7047.

 

 

Сградата е с иновативна „зелена" климатична система, която комбинира отопление и охлаждане. Тя не използва горива, а остатъчната топлина от хладилните витрини и помещения, за да отоплява през зимата и разхлажда през лятото. Хипермаркетът има и последно поколение LED осветление.

 

Снимки: „Технопанел"

 

Функционалният и модерен интериор е създаден с мисъл за по-лесната, бърза и интуитивна ориентация. Хипермаркетът разполага със специално разработена за веригата дизайнерска навигационна и осветителна система, която улеснява пътя на потребителя до желаните продукти. По-широките коридори и по-ниските рафтове със стоки пестят време и дават възможност за бърз достъп до касите от всяка точка на магазина. Създадени са и комфортни и просторни социални помещения, ергономични и удобни касови маси, както и оптимизирана логистика при зареждане на стоките.

 

Снимки: „Кауфланд"

 

 
още от Новини

още от Баш майстор