СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Хотел-музей преплита модерно и антично
 Facebook

Хотел-музей преплита модерно и антично25.06.2020 / 15:50 - CityBuild.bg

Остъкляванията от Reynаers предлагат визуална достъпност и защита на археологическите находки.

 

 

The Museum Hotel Antakya по проект на EAA - Emre Arolat Architecture се намира в град Антакия в Южна Турция. Хотелът с повдигната конструкция и отделни модулни стаи е издигнат на място с археологически находки и преплита антично и модерно. 66 колони с диаметър 120 см (чието място е съобразено с разположението на археологията) са свързани в стоманена решетка, която повдига хотелските стаи и общите части от земята. Неслучайно впечатляващата сграда влезе в списъка на финалистите в ArchDaily Building of the Year Award 2020.

 

 

 

 

Важна роля за визията и качеството на нестандартната сграда играят системите на Reynаers. Окачената фасада CW 50 позволява максимална прозрачност за панорамни гледки (и към археологията), както и естествена светлина, огнеустойчивост, топлоизолация и удароустойчивост. Едновременно с това стъклената стена на нивото на земята защитава археологическите находки от атмосферните условия. В хотела е използвана и система CS 68-door на Reynaers, която също е с висока стабилност, топлоизолация, огнеустойчивост и повишена сигурност. Вратите се отварят навътре и навън и се предлагат с широка гама брави и различни прагови решения.

 

 

 

 

 

Сградата е на четири нива. Първото е музей на открито, второто - общи зони на хотела, лоби и ресторант и всички те са надвиснали над археологическите находки. Третото ниво са сглобяеми модули на хотелски стаи, от които има гледка към изящните мозайки. И накрая, четвъртото ниво включва зали, спа, басейни, фитнес, ресторант и други - с озеленяване и гледки към планината.

 

 

 

 

Прорезите на покривното защитно покритие осигуряват естествена светлина за археологическия обект и визуална връзка между находките и хотелските единици. Пътеки от рампи и мостове позволява на посетителите да разглеждат археологическия парк от различни гледни точки, следвайки информационните табели. Сградата е уникална, без да се нарушават пространствените стандарти на петзвезден хотел. 

 

 

 

 

 

 
още от Новини

още от Баш майстор