СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Художници твориха във Фестивала на изкуствата „Дунавски вълни“
 Facebook

Художници твориха във Фестивала на изкуствата „Дунавски вълни“03.08.2020 / 12:29 - CityBuild.bg

Всеки от дните от 28 до 30 юли беше посветен на определен вид изкуство, а събитията се проведоха в Крайдунавския парк и замъка „Баба Вида“.

 

За девета поред година Видин беше домакин на фестивала на изкуствата „Дунавски вълни“. Той започва по европейска програма, но заради големия интерес общината продължава традицията със собствени средства.

 

Видинският талант Теодора Георгиева се включи в културната проява за първи път. Тя избра екологична тема с акцент опазване на околната среда, като с акрилни бои за дърво и метал преобрази 9 електрически табла в центъра на града. Освен че рисува, Теодора се занимава и с дърворезба.

 

 

В парка „Владикина бахча“ работеше преподавателят по изобразително изкуство в Професионалната гимназия по туризъм „Михалаки Георгиев“ и Професионалната гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ Цецка Александрова, заедно със свои ученици. Доброволците боядисаха пейки с надпис „Дунавски вълни“, а т.н „пънчета“ в парка, до една от детските площадки, бяха изрисувани с анимационни герои. Беше очертана и спортна занимателна игра край пространството около обновения кът и писта за тротинетки. По-късно към художниците се присъедини и Светослав Нинов, който рисува върху стената на сградата на читалище „Цвят“, откъм Крайдунавския парк.

 

 

 

 

 
още от Новини

още от АРТ