СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Не е ясна датата за Общото събрание на Съюза на архитектите
 Facebook

Не е ясна датата за Общото събрание на Съюза на архитектите04.05.2018 / 16:44 - CityBuild.bg

Решението за отмяната му беше обнародвано в Държавен вестник на 24 април.

 

 

Шестима се кандидатираха за председател на УС на САБ за мандата 2018-2022 година: д-р арх. Пламен Генов, проф. д-р арх. Тодор Булев, арх. Истелианна Атанасова, арх. Стефан Аспарухов, арх. Иван Аврамов и арх. Здравец Хайтов. Техните платформи трябваше да бъдат представени на ХХIХ-то Общо събрание на Съюза на архитектите на 28 и 29 април.

 

На свое заседание на 16 април обаче УС на САБ обяви отменяне на насроченото Общо събрание. Управителният съвет реши още датата на неговото провеждане да бъде определена след влизане в сила на решение на Софийски апелативен съд по дело от 2017 година, заведено от арх. Тодор Булев. То е с искане за неправомерност на решенията на ОС от 2014 г.

 

Ако арх. Булев оттегли искането си, съдът ще прекрати делото, избраният УС от 2014 г. ще се регистрира и с решение на УС и председателя ще може да се насрочи отчетно-изборно ОС на САБ за 2018 г.

 

Ако съдът се произнесе, че решението на ОС за избор на председател е неправомерно, то избраният от УС не може да се регистрира, съответно не може да вземе решение за насрочване на Общо събрание. Вероятният начин за свикване на Общо събрание е по варианта за свикване на извънредно събрание чрез 1/3 от подписите на редовните членове на САБ.

 

Ако съдът се произнесе, че решението на ОС за избор на председател е правомерно, то избраният от ОС през 2014 г. УС се регистрира, съответно взема решение за насрочване на Общо събрание.

 

Мотивите за отмяна на събранието - тук.

Справка за мотивите и хода на съдебните дела - тук.

Писмо до УС на САБ от арх. Тодор Булев - тук.

 

*Арх. Здравец Хайтов и проф. д-р арх. Тодор Булев се кандидатираха за поста и през 2014 година. Сегашният председател на САБ арх. Георги Бакалов не беше подал документи.

 

 
още от Новини

още от Страната

още от Избрано