СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
ICONIC AWARDS определи победителите за 2019г.
 Facebook

ICONIC AWARDS определи победителите за 2019г.28.10.2019 / 11:23 - CityBuild.bg

Специалните категории са Клиент на архитектите, Архитекти на годината и Интериорни дизайнери на годината.

 

Немските ICONIC AWARDS отличават иновативността в международен конкурс за архитектура, интериор, продуктов дизайн и бранд комуникация. Наградите бяха връчени в началото на месеца на церемония в Мюнхен.

 

 

Special Categories 2019

 

Architects' Client of the Year: City of Freiburg im Breisgau

Freiburg, Germany
www.freiburg.de

 

Германският град Фрайбург от десетилетия е отдаден на зелено развитие. През 1986 г. общинският съвет одобри концепция за енергоснабдяване, основана на енергийна ефективност и възобновяема енергия. Оттогава широк спектър от мерки доведоха до значително намаляване на емисиите на CO2. До 2030 г. градът планира да намали емисиите на парникови газове с най-малко 50%, а до 2050 г. се надява да стане напълно климатично неутрален.

 

Във Фрайбург са изградени два нови жилищни квартала - Vauban и Rieselfeld - с устойчиви нискоенергийни жилища за почти 15 000 жители. Кметството, което бе завършено в края на 2017 г., е друг пример за ангажимента на града за устойчивост. Сградата генерира повече енергия от възобновяеми източници, отколкото е необходимо за отопление, охлаждане, вентилация и осветление.

 


Architects of the Year: David Chipperfield Architects

London, Great Britain
www.davidchipperfield.com

 

Сър Дейвид Чипърфийлд е безспорно един от най-изтъкнатите и влиятелни архитекти на нашето време. От началото на кариерата си той получава широко признание за своите ясни минималистични дизайни и експертно боравене със светлина, пространство и материали. Притежава характерен отличителен стил, който продължава да развива през годините, и който най-добре може да бъде описан като повторна интерпретация на класическия модерен стил с елементи на съвременната японска архитектура. Много от емблематичните му проекти предизвикаха сензация, като River & Rowling Museum в Henley-on-Thames, Museum of Modern Literature в Marbach и Ninetree Village в Hangzhou. Дейвид Чипърфийлд има много международни награди.

 

Освен офиса в Лондон, David Chipperfield Architects имат клонове в Берлин, Милано и Шанхай. Фирмата планира и реализира широка гама строителни проекти по целия свят.

 


Interior Designers of the Year: Snarkitecture

New York, USA
www.snarkitecture.com

 

Snarkitecture е нюйоркско студио за дизайн и изкуство. От създаването си то привлече огромно внимание благодарение на необичайните си инсталации и обекти - неслучайно името му е препратка към поемата на Луис Карол „На лов за Снарк". Snarkitecture има за цел да премахне предметите и материалите от първоначалния им контекст и да ги интерпретира и подрежда по нови начини. Това води до оригинални пространства и предмети, пълни с поетичен характер и емблематична привлекателност, приканващи зрителите да ги изживеят и изследват с всичките си сетива. Тайната на успеха на фирмата е - детско въображение и безгрижно желание за абсурдното.

 

 

Вижте всички отличени в ICONIC AWARDS. Сред тях е и многофункционалната зала „Арена Шумен". Наградата беше връчена на арх. Калоян Колев от студио „Атек-ВД", който е един от създателите на архитектурния проект за съоръжението.

 

 
още от Новини

още от АРТ

още от EuroBuild