СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Индустриално хале в Пловдив приютява артистичен проект за градска среда
 Facebook

Индустриално хале в Пловдив приютява артистичен проект за градска среда30.07.2020 / 12:27 - CityBuild.bg

Той ще представи отговор към заобикалящата ни среда от художник, режисьор и музикант.

 

 

"Градската среда и ние. Съвременни реалности" е проект на Сдружение Общо Бъдеще, който ще се реализира в Индустриалната зона Тракия в Пловдив, в едно обширно хале. Ще видите изрисуването на обект от художника Андон Георгиев - AndonastY, като готовият обект ще бъде подарен на града. А защо и какво рисува АndonastY в градски и паркови пространства, как това провокира деца и възрастни и още много интересни кадри и случки - ще разкаже филм на Вероника Петрова - Ronko.

 

 

Индустриалното пространство ще бъде залято от звукови вълни с авторска музика на живо от Мартин Панчев - ТApWATER, ще бъде излъчена и премиера на предварително заснетия документален филм „Две Истории, Два Разговора, в Две Части". Излъчването на проекта ще е тази вечер от 18:00 часа и ще може да бъде гледано през официалната страница във фейсбук на Община Пловдив.

 

 

Проектът продължава и утре, когато изрисуваният обект ще влезе и в реална употреба. Ще бъде поставен изрисуван кош за отпадъци и защитни средства във фоайето на „Лъки Синема". Така всеки ще може да го види на живо и използва по предназначение. Актът на поставяне на коша за боклук е символичен и представя артистичния поглед на твореца към заобикалящата ни реалност. Желанието на организаторите е да достигнат до гражданите чрез цветен и артистичен обект, който насочва внимание и към чисто практичното и отговорно отношение по време на пандемия.

 

 

Събитието се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пловдив. Следете и специалното събитие във фейсбук за актуални новини и повече информация.

 

 
още от Новини

още от АРТ