СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
ГИС и инфраструктура за ВиК сектора
 Facebook

ГИС и инфраструктура за ВиК сектора12.11.2019 / 09:30 - CityBuild.bg

Това е темата на форум утре, когато ще бъде отпразнуван Световният ГИС Ден 2019.

 

На събитието в Гранд хотел София, зала „Триадица“, за поредна година ГИС обществото в България, в лицето на ГИС Алианс, ще събере представители на държавна администрация, академичните среди и бизнеса, на конференция, синтезираща опита и иновациите в бранша. Темата тази година е: „ГИС и Инфраструктура за ВиК сектора“.

 

Специален гост на събитието ще бъде инж. Валентин Йовев, зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството. Сред официалните лица ще бъдат представители на дирекция ВиК, МРРБ. На конференцията ще вземат участие и представители на академичните институции, в лицето на: инж. Деян Сосеров, МГУ „Св. Иван Рилски“; ас. д-р инж. Таня Славова, МГУ „Св. Иван Рилски“; доц. д-р инж. Аспарух Камбуров, МГУ „Св. Иван Рилски“.

 

 

По време на събитието ще можете да се запознаете с множество успешни проекти, реализирани чрез ГИС платформи, носещи добавена стойност на обществото. Те ще бъдат представени от: „Мапекс“ АД, „ТехноЛогика“ ЕАД, “Давид Холдинг” АД, „Петершинег енд Каниско България“ ЕООД, „Геодетект“ ЕООД, „Кюбико“ ЕООД, “ТомТом”, „Българска Геоинформационна Компания“, ООД „Авексис“ ООД, „ГАП Консулт“ ООД, „Напоителни системи“ ЕАД.

 

Конференцията съвпада с период, през който е в сила ОП „Околна среда 2014-2020", предоставяща възможност ВиК дружествата да получат безвъзмездна финансова помощ с цел реализация на инвестиции, с които следва да се постигне съответствие с изискванията на Директива 91/271/ЕИО, като част от тези инвестиции могат да включват доставки на системи или софтуер, като SCADA и GIS.

 

Официално откриване на конференцията ще бъде в 9:00 ч. Пълна програма може да видите тук.

 

Сдружение ГИС Алианс е организация, посветена на географските информационни системи. Членовете й работят за улесняване и подпомагане на процеса по развитие и въвеждане на ГИС технологиите в България. Към момента членовете на ГИС Алианс са технологичните компании: Геодетект, Географика, Давид Холдинг, Колма, Мапекс, Петершинег енд Каниско България и ТехноЛогика. Като партниращи членове работят и редица други организации.

 

 
още от Новини

още от София