СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Инфраструктурни дейности отчита столичният район "Нови Искър“
 Facebook

Инфраструктурни дейности отчита столичният район "Нови Искър“10.09.2019 / 09:30 - CityBuild.bg

Те касаят детски и спортни площадки и паркинг.

 

Готов е паркингът пред детската градина в село Чепинци, който ще се използва от родителите, които водят децата си в градината. Асфалтиран е и тротоарът от страната на централния вход. Към момента вътрешния ремонт в детската градина продължава, но по уверение на изпълнителя дейностите ще приключат в планираните срокове.

 

 

Положена е ударопоглъщащата настилка на двете нови детски площадки в Световрачане. Предстои да се монтират оградата и се очаква доставката на съоръженията. Настилката на детската площадка в Кубратово до кметството е подменена, като предстои да бъде изградена още една площадка близо до центъра.  В скоро време ще стартира изграждането и на тази в квартал Курило.

 

 

На 5 септември стартира изграждането на нова детска площадка в село Балша.  Площадката ще бъде изградена според съвременните изисквания за такъв тип съоръжение - с ударопоглъщаща настилка, четири пейки и кошчета, ограда и четири съоръжения за игра на децата. Намира се в близост до младежкия клуб, кметството и централния площад.

 

 

Също миналата седмица стартира реновиране на мултифункционалното спортно игрище в село Подгумер. Демонтират се старите ограждения, врати и настилката. Ще се поднови основата, настилката, ще се изгради изцяло ново, модерно и енергоспестяващо осветление от висок клас, ще се сменят оградите и ще се сложат нови врати.

 

 

В скоро време ще стартира изграждането и на още една спортна площадка в село Негован. С това общият брой реновирани и нови спортни площадки за последните четири години надхвърля десет.

 

 
още от Новини

още от София